Laks med sennepssaus

Laks med sennepssaus

Laks med sennepssaus kan brukes til både hverdags og fest og er en stor favoritt hos oss. Oppskriften er passe til 4 personer.

Ovnspoteter:

200 g poteter per person

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter og legg dem i langpanna. Krydre med salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, for eksempel paprika og risle over litt mer olje. Bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og stekes videre til de er sprø utenpå og myke inni.

Sausen:

3 store, finhakkede sjalottløk

1 finhakket hvitløk

1 ts honning

3 dl fløte

1 ss dijonsennep

1 ss fiskefond

Salt og pepper

2 ss finhakket dill

Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er mykt og blankt. Tilsett honning, sennep, fond og fløte og la det småkoke 10 minutter, før alt kjøres sammen til en jevn saus, med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og tilsett dill rett før servering.

Ertepuré:

1 pose frosne erter

100 g smør

1 fedd hvitløk

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender og smak til med salt og pepper.

Laks som trekker

Laksen:

2 l vann

800 g laks

2 laurbærblader

6 ss salt

1 ss hele pepperkorn

1/2 purre i ringer

Kok opp vann, laurbærblader, purre, salt og pepper. Legg i laksen og la den trekke i 10 min.

Servering:

Server laksen med ovnspoteter, sennepssaus, ertepuré og noen purreringer, mens alt er varmt og godt.

Laks med sennepssaus
Laks med sennepssaus

 

Du finner masse oppskrifter på deilige fiskeretter, med både laks og andre fiskeslag, fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese