Nesten alt-i-ett-laks

Nesten alt-i-ett-laks

Nesten alt-i-ett-laks mangler bare grønnsaker, men om du vil, kan du for eksempel legge gulrøtter i små terninger, erter eller små buketter av blomkål eller brokkoli mellom lagene av potet og purre. Denne retten er mild og barnevennlig og oppskriften er passe til 4 personer.

800 g laksefilet, i porsjonsstykker

1 purre i tynne ringer

4 – 8  poteter, avhengig av størrelse, skrelt og delt i tynne skiver

6 dl fløte

4 ss fiskefond

4 fedd hvitløk

1 potte kjørvel, finhakket

Legg fiskestykkene på en tallerken, krydre dem med salt og pepper og sett dem kaldt.

Legg purre og poteter lagvis i en ildfast form. Bland fløte, fond og finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper og hell blandingen over potetene. Sett formen i ovnen på 200 grader, stek i ca. 40 minutter midt i ovnen og rør underveis. Sjekk at potetene er myke og ferdigbakte, før du tar formen ut av ovnen og legger fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er så vidt gjennomstekt. Dryss over finhakket kjørvel og server med grønnsaker.

Jeg har brukt brokkolini, som kun har fått et oppkok i lettsaltet vann til denne retten, men du kan bruke de grønnsakene du foretrekker.

 

Nesten alt-i-ett-laks med brokkolini
Nesten alt-i-ett-laks med brokkolini

 

Du finner mange spennende og varierte fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese