Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll

Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll

Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll er knallgodt og oppskriften gir en lekker og luftig hvetekringle. Det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av hevetiden jeg har foreslått.

Deigen:

5 dl helmelk

100 g smeltet smør

50 g gjær

1 1/2 dl sukker

2 ts kardemomme

900 g hvetemel

1 ts bakepulver

Elt sammen melk, smør, gjær, sukker, kardemomme, hvetemel og bakepulver. La det stå og heve i 2 timer.  

Fyll:

4 dl vaniljekrem

2 dl mandler

1 dl valnøtter

3 dl melis

2 eggehviter

2 ss kaldt vann eller rom

Mal eller finhakk nøtter og mandler i en hurtigmikser, før du tilsetter melisen og kjører alt godt sammen. Pisk eggehvitene luftige og rør dem inn nøtteblandingen, før du tilsetter vann eller rom, og blandet makronfyllet godt sammen.

Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut i et stort rektangel på 20 x 100 cm. Smør på et jevnt lag med vaniljekrem (ikke på de 2-3 siste cm av leiven). Dryss over makronblandingen og rull leiven sammen til ei pølse. Legg den i en sirkel på en bakeplate, før du klipper på skrått ned i pølsa med en stor saks og bretter ørene du får, til annenhver side.

La kransen etterheve i 2 timer til, på et lunt sted, under et rent koppehåndkle.

Topping:

1 sammenpisket egg, blandet med 2 ss melk

1 neve mandelspon

Svensk perlesukker

Pensle den ferdig hevede kringlen med sammenpisket egg og melk. Dryss over mandelspon og perlesukker, før du steker den i ovnen 200 grader til den er gjennomstekt, gyllen og fin (ca. 20 minutter).

La kringlen avkjøles litt og risle over litt melis blandet med vann før du deler den i passe stykker og serverer.

 

Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll
Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll

 

Kringlen egner seg godt til å fryses ned, og tas opp igjen og nytes senere.

Du finner flere oppskrifter på velsmakende gjærbakst fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese