Libanesisk aften er fylt av varme krydder og friske farger. Rettene er ikke sterkere enn du ønsker dem, men har mye smak. Det er vanlig å servere mange retter samtidig, men du velger selv hvilke du ønsker.
Salat med appelsin og karridressing:
En velsmakende og frisk salat med rødkål, vårløk, appelsin, granatepler, paprika og spirer med en deilig karridressing.
Pannebrød:
Det smaker godt med brød til meze og dette lager du enkelt, enten i stekepannen eller i ovnen.
Hummus:
En deilig puré, som blir laget av kikerter. Den blir mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød.
Taboli (bulgursalat):
Brukes ofte i stedet for ris og smaker godt til meze.
Maqluba:
En deilig risrett med kylling eller lam. Alt kokes i en gryte og snus opp-ned når retten er klar til å spises. Å lage maqluba er enkelt, men det krever en liten innsats med forkoking av kjøttet og steking av grønnsaker før du legger alt i lag.
Muhalabia:
En melkepudding, laget med mandelmelk og smak av rosevann og pistasjnøtter.
Du finner flere spennende oppskrifter fra Libanon her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.