Libanesisk aften

Maqluba - Maqlooba

Libanesisk aften er fylt av varme krydder og friske farger. Rettene er ikke sterkere enn du ønsker dem, men har mye smak. Det er vanlig å servere mange retter samtidig, men du velger selv hvilke du ønsker.

Salat med appelsin og karridressing:

En velsmakende og frisk salat med rødkål, vårløk, appelsin, granatepler, paprika og spirer med en deilig karridressing.

Salat med appelsin og karridressing
Salat med appelsin og karridressing

 

Pannebrød:

Det smaker godt med brød til meze og dette lager du enkelt, enten i stekepannen eller i ovnen.

Pannebrød
Pannebrød
Hummus:

En deilig puré, som blir laget av kikerter. Den blir mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør til middagen i stedet for potet, eller som dip til grønnsaker eller brød.

Hummus - lettvint og godt
Hummus – lettvint og godt

 

Taboli (bulgursalat):

Brukes ofte i stedet for ris og smaker godt til meze.

Tabbouleh
Tabbouleh
Maqluba:

En deilig risrett med kylling eller lam. Alt kokes i en gryte og snus opp-ned når retten er klar til å spises. Å lage maqluba er enkelt, men det krever en liten innsats med forkoking av kjøttet og steking av grønnsaker før du legger alt i lag.

Maqluba - Maqlooba
Maqluba – Maqlooba
Muhalabia:

En melkepudding, laget med mandelmelk og smak av rosevann og pistasjnøtter.

Muhalabia
Muhalabia

 

Du finner flere spennende oppskrifter fra Libanon her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese