Blå ostesufflé er en blåskimmelvariant av en av mine barndom aller beste matminner og denne er en stor favoritt nå om dagen, etter at jeg fikk servert det på cruise. Oppskriften er passe til 4 personer.
Når du lager sufflé, er det to viktige ting du må passe på:
1. Du må ikke få eggeplomme i hviten, når du deler egga
2. Du må ikke bli fristet til å åpne ovnsdøra, før du skal ta den ut
Oppskriften:
3 ss smør
4 ss mel
3 dl melk
5 eggeplommer
1 ts salt
1 ts muskat
200 g reven ost, gjerne vellagret
1 dl blåskimmelost, oppsmuldret
5 eggehviter
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen i noen minutter, før du tilsetter eggeplommer, salt, muskat og begge ostene.
Stivpisk eggehviter og rør dem forsiktig inn i sausen. Hell røren i en smurt ildfast form og stek suffléen nederst i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres med en gang. Det er bedre at gjestene venter på ostesuffléen enn omvendt.
Du finner mange oppskrifter på fransk velsmakende mat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.