Hvalbiff med Guropoteter og balsamicosaus er en velsmakende rett. Det er viktig å kjøpe hvalbiff av god kvalitet og den stekes som biff. Oppskriften er passe til 6 personer.
Potetene:
6 bakepoteter
4 finstrimlede vårløk
2 cm hvitløk fra tube
200 g stekte baconterninger
1 boks creme fraiche
1/2 dl fløte
Salt og pepper
1 pk revet ost, gjerne vellagret
Skyll og vask bakepotetene og skjær dem over på langs. Legg dem med skjæreflaten ned, på et bakepapir rislet med olje, salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 1 time. De er ferdig bakt, når innmaten er myk. Ta ut innmaten fyllet med en skje og bland den med finstrimlede vårløk, hvitløk, baconterninger, creme fraiche fløte. Smak til med salt og pepper. Legg fyllet tilbake i potetskallene og dryss over revet ost. Gratineres på 200 grader i ca. 15 min, til osten er gyllen på toppen.
Balsamicosaus:
2 dl hvitvin
2 dl god balsamico
Honning, fra 4 ss og oppover, etter hvor syrlig sausen er
2 ss kyllingfond
6 ss smør
Salt og pepper
Kok vin og balsamico til halv mengde, før du tilsetter fond og smaker til med honning, salt og pepper. Pisk inn smøret og server. Det er viktig at ikke sausen koker etter du har tilsatt smør.
Hvalen:
200 – 250 g hvalbiff per person
Salt og pepper
Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 3 min. på hver side. Om du bruker termometer, er den medium stekt på 51 grader.
Server hvalbiff med Guropoteter og balsamicosaus med øsnkede grønnsaker. Jeg har brukt brokkoli, som er kokt i vann, tilsatt litt smøg og salt i 3 minutter.
Du finner flere velsmakende oppskrifter med hval, både tradisjonelle og mer uvanlige varianter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.