Indrefilet med russiske erter og soppsaus smaker så godt, at det gjerne kan brukes i selskap. Soppsausen kan lages i forveien og varmes rett før servering.
Russiske erter:
100 g russiske erter
2 dl vann
1 ts salt
2 ss smør
2 ss madeira (ev. sherry)
1 neve finhakket persille
Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.
Soppsaus:
300 g kantareller eller annen sopp i skiver (f.eks. aromasopp eller sjampinjong)
2 finhakkede løk
3 fedd finhakket hvitløk
5 dl fløte
4 ss kalvefond
pepper
Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.
Indrefilet:
Beregne 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, enten i stekepanne eller på grillen. Sett fileten i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
Indrefilet med russiske erter og soppsaus serveres med valgfrie poteter, jeg har brukt bakte poteter delt i to, men du finner mange spennende potetvarianter her, eller du kan selvfølgelig bruke kokte poteter.