Argentinsk 3-rettersmeny er hyggelig å servere til gjester. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og de regnes av mange for å ha verdens beste storfekjøtt. Mattradisjonene er en kulturell blanding av matretter fra middelhavsland som Italia og Spania, og jordbruksprodukter og ingredienser som finnes naturlig i landet. Mye på denne menyen kan lages i forkant, så den kan trygt serveres til gjester.
Til forrett er det godt med en frisk og god ceviche. Ceviche er en rett, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett, som en del av et tapasmåltid eller en liten lunsj. Det er viktig at fisken er veldig fersk. Jeg bruker alltid Salma, som er vakumpakket. Du finner oppskrifter på ceviche her.
Hovedretten er culotte med chimichurry og småsinte ovnspoteter. Culotte er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den smaker mye og blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Du finner oppskrifter på culotte her.
Til dessert smaker det med flan, som er Sør- og Mellom-Amerikas svar på karamellpudding og er kjempegodt. Oppskriften finner du her.
Argentinsk 3-rettersmeny er kun et forslag og du finner flere spennende og velsmakende retter fra Argentina her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.