Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki

Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki

Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki er lettvinn hverdagsmat og jeg serverer det med en frisk, gresk salat. Oppskriften er passe til 4 personer.

Potetene:

800 g minipoteter

Olje fra fetaosten

Sil av halvparten av oljen fra fetaosten over i en langpanne. Del potetene i to, legg dem i langpanna og bland, så de er dekket av oljen på alle kanter. Sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke videre til de er sprø utenpå og myke inni.

Tzatziki:

3 dl yoghurt naturell, gresk type

1 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag

1/2 ts salt

2 fedd hvitløk, finhakket

1/2 ts nykvernet pepper

Litt sitron

Blandes og smakes til med hvitløk, salt, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer, så smakene får satt seg.

Gresk salat:

1 agurk i terninger

20 minitomater, delt i 4

1 rødløk i tynne strimler

1/2 glass sorte oliven i skiver

1 glass fetaost i olje

1 ss rødvinseddik

Bland alt sammen, inkludert oljen i en bolle.

Lammestrimlene:

800 g lammestrimler

2 løk i strimler

1 ss oregano

2 ss tzatzikikrydder

Salt og pepper

Olje til steking

Brun alt i en gryte, til det er gjennomstekt, uten å være tørt.

Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki
Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki

 

 

Du finner mange velsmakende retter fra Hellas her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese