Lasagne av elg er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Om du ønsker kan du også lage den av annen deig av vilt eller lam eller storfe.
Kjøttsaus:
500 g elgdeig
150 g bacon i terninger
Litt olivenolje
2 finhakkede løk
2 fedd finhakket hvitløk
3 gulrøtter, delt i små terninger
1 flaske, eller 2 bokser finhakkede tomater (helst Mutti)
1 ss tomatpuré
2 laurbærblader
2 kanelbark
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
Brun karbonadedeig og bacon i olje. Tilsett løk, gulrot og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett finhakkede tomater, tomatpuré, laurbærblader, kanelbark, basilikum, oregano, salt og pepper. La det småkoke i minimum 1 time, gjerne lenger. Den lange koketiden gir en rundere smak på kjøttsausen.
Hvit saus:
2 ss smør
1 ts muskat
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 neve reven parmesan
200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Smelt smør i en kjele, rør inn muskat, hvetemel og litt og litt melk. Kok opp og tilsett parmesan.
Kjøttsausen og den hvite sausen legges lagvis sammen med lasagneplater i en ildfast form. Strø litt ost mellom lagene og resten på toppen og stek den i ovnen på 180 grader i 50 minutter. Om den blir for mye mørk på toppen, kan du legge på litt aluminiumsfolie mot slutten.
Server lasagne med elg sammen med en frisk, nylaget salat og kanskje litt godt brød.
Vi er glade i lasagne hos oss, vi har flere oppskrifter hver og du finner dem her. Du finner fristende oppskrifter med elg og annet vilt her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.