Farfalle med elgkjøttsaus

Farfalle med elgkjøttsaus

Farfalle med elgkjøttsaus er deilig hverdagsmat og lett å like for både liten og stor. Farfalle er en sløyfe- eller sommerfuglformet pasta, som finnes i alle matbutikker. Kjøttsaus heter bolognese på italiensk, så dette er en elgbolognese. Om du ønsker, kan du lage denne retten med vanlig kjøttdeig eller lammedeig også. Kjøttsausen blir nesten bedre jo lenger den får koke, for kokingen gjør at den naturlige sødmen i tomatene kommer frem. Om du ikke har tid til å koke lenge, kan du tilsette bittelitt sukker. Gulrøttene og stangsellerien merkes ikke når sausen er ferdig, men blir en integrert del av smaken, som et slags krydder, i tillegg til at retten blir mye sunnere.

Oppskriften er passe til 4 personer.

3 ss olivenolje

2 finhakkede løk

100 g bacon i terninger

2 finhakkede hvitløksfedd

2 gulrøtter i små terninger

1 stangselleristilk i små terninger

4 laurbærblad

2 stjerneanis

600 g karbonadedeig

2 stilker frisk timian

2 ss tørket oregano

1 flaske hakkede tomater (helst Mutti) eller 2 bokser

3 dl kalve- eller oksekraft, ev. vann og fond

2 dl rødvin

Salt og pepper

Farfalle, kokt etter anvisning på pakken

Parmesan

Noen friske basilikumblader til pynt

Fremgangsmåte:

Varm oljen på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres bacon til det begynner å bli sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett gulrøtter, stangselleri, laurbærblader, stjerneanis, timian og oregano.

Brun elgkjøttdeigen i en annen panne med litt olje og hell den over i pannen med grønnsakene.

Tilsett hakkede tomater, kalve- eller oksekraft og rødvin og la det småkoke under lokk i hvert fall en time, gjerne enda lenger! Smak til med salt og pepper.

Server bolognese med nykokt farfalle og kanskje et dryss nyrevet parmesan. Pynt med friske basilikumblader og server med parmesanflak.

Farfalle med kjøttsaus
Farfalle med elgkjøttsaus

 

Du finner flere spennende og velsmakende pastaretter fra fjern og nær her og flere, både tradisjonelle og utradisjonelle retter med vilt her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

 

 

 

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese