Appelsinsild er lekkert å se på i tillegg til at det smaker godt og den passer ekstra godt på frokostbordet både i julen og i påsken. Appelsinsild er en av mine favoritter på sildebordet.
8 kryddersild, utvannet
½ purre i strimler
1 rødløk i tynne skiver
8 hele peppermikskorn
5 sorte pepperkorn
5 nellikspiker
Strimlet skall av 1 nyvasket appelsin
½ appelsin i skiver
3 ss finhakket gressløk
Lake:
1 dl eddik 5 %
1,5 dl vann
Saften av 1,5 appelsin
2 dl sukker
Bland ingrediensene til laken i en kjele, kok opp og skum godt av. Ta laken av platen og la den avkjøles.
Del silden i gaffelbiter, legg alle ingrediensene lagvis i en krukke og hell den kalde laken over. La silden hvile i 2 døgn, før du spiser den.

Du finner flere inspirerende sildeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.