Pasta med laks og sopp i fløtesaus er lettvint og godt etter en dag på jobben. Jeg liker å bruke salma, men frossen laks fungerer helt fint og om du foretrekker annen fisk, som for eksempel ørret, smaker det også godt. Den eneste regelen er at fisken må tåle litt koking, uten at den går i oppløsning. Oppskriften er passe til 4 personer.
2 ss olje
2 ss smør
600 g laks i terninger
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 pakke sjampinjong i skiver
1 ss grønnsaks- eller fiskefond ev. 1 buljongterning
4 dl fløte
1 egg
½ pakke revet parmesan
½ chili, finhakket
Finhakkede urter, for eksempel bladpersille eller kjørvel
Salt og nykvernet pepper
Pasta etter eget ønske, kokt etter anvisning på pakken, minus 1 minutt.
Fres løk, hvitløk og sjampinjong i en blanding av olje og smør. Tilsett fond, fløte, chili og et sammenpisket egg og la det koke til det tykner. Tilsett laks og parmesan og la det kose seg på lav varme i ett par minutter, før du smaker til med salt og pepper. Rør inn pasta etter eget ønske og litt urter.
Server gjerne pasta med laks og sopp i fløtesaus med mer parmesan og et dryss nykvernet pepper.
Du finner flere velsmakende pastaretter her og flere spennende fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.