Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips

Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips

Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips er en super forrett, hvor mye kan gjøres klar på forhånd. Oppskriften gir 4 lekre og velsmakende forretter.

Persillerotchips:

1 persillerot

Frityrolje til steking

Salt og ev. annet krydder du ønsker

Skrell persilleroten med en rotskreller. Bruk rotskrelleren videre, til å skjære tynne skiver i lengderetningen på persilleroten, så du får lange, elegante strimler. Varm frityroljen og sprøstek dem. Legg strimlene over på et tørkepapir og krydre med ønsket krydder.

Fritert persillerot knekker lett, så du må behandle dem med forsiktighet.

Appelsin- og mangokompott:

300 g fennikel, i tynne strimler med en mandolin eller ostehøvel

1 mango, i terninger

4 dl friskpresset appelsinjuice

100 g smør i terninger

salt og pepper

Kok fennikelen mør i appelsinjuicen, og ta den ut. Kok inn appelsinjuicen til det er igjen 2 ss og pisk smøret godt inn.  Vend i mango og fennikel og smak til med salt og pepper.

Kamskjellene:

4 kamskjell, skylt og tørket med kjøkkenpapir

1 ss smør

1 ss olje

Lag små snitt på kryss og tvers i endene på kamskjellene og stek dem på høy temperatur i 1 min. på hver side i smør og olje.

Montering:

Fordel kompotten på 4 asjetter, legg på kamskjellene og legg persillerotchips på toppen. Pynt med grønt fra fennikel, om det fulgte med fennikelen, estragonblader eller andre urter.

Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips
Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips

 

Du finner flere oppskrifter med skalldyr her og flere forretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese