Cicchetti med tunfisk og kakao er en rett fra Venezia i Italia. Den består av en tunfiskblanding på skiver av baguetter med kakaodryss på crostini. Det er en veldig uvanlig blanding, men smaker kjempegodt, enten som en lunsjrett, forrett, eller som en antipasti, som er italienernes svar på tapas.
Tunfiskblandingen:
1 boks tunfisk i vann, avrent
2 ss majones
1/2 sitron, kun saften
1 ss god olivenolje
Rør alt sammen og sett til side.
Crostini:
1 halvstekt baguette, delt i skiver
1 fedd hvitløk, trykket flatt
God olivenolje
Gni baguetteskivene med hvitløksfeddet og risle over olivenolje. Brun dem lett på begge sider i en stekepanne eller på en papirkledd stekeplate midt i ovnen på 200 grader.
Montering:
Tunfiskblandingen
Baguetteskivene
1 ss usøtet kakaopulver
Legg skivene på et fat, fordel tunfiskblandingen over og bruk en tesil til å drysse litt kakao over hver skive.
Du finner flere spennende småretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.