Pasta chimichurri er en vegetarisk rett, som enkelt kan tilsettes kjøtt, for eksempel stekte biff- eller kyllingstrimler. Det er også en enkel rett å servere, siden chimichurrien lages i forveien og røres inn i pastaen ved servering.
Chimichurri:
3 ss rødvinseddik
2 dl god olivenolje
2 fedd hvitløk
1 fersk rød chili
2 sjalottløk
2 pk fersk bladpersille
1 potte fersk koriander
1 ss tørket oregano
Salt og pepper
Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurrien hvile i romtemperatur til den skal brukes.
Pasta:
125 g tørket pasta per person
Salt
Kok ønsket pasta etter anvisning på pakken og sil av nesten alt vannet. Bland pasta og chimichurri og tilsett litt av kokevannet rett før servering.
Server med friske urter og en god parmesan, som gjestene kan høvle over selv.
Du finner flere velsmakende og spennende pastaretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.