Bønner i tomatsaus spises mye i landene rundt Middelhavet og er supert å bruke til tapas, meze eller antipasti. Du kan bruke friske bønner, eller fra boks.
1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
3 dl friske eller frosne grønne bønner
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet sort pepper
Varm olivenoljen på middels varme i en sautépanne eller stekepanne med høye kanter. Tilsett hvitløk og stek i 1/2 – 1 minutt, før du rører inn tomater og koker i minimum 5 minutter, smaken blir nesten bedre, jo lengre de får koke. Det skal bli som en tykk saus, rør av og til.
Rør inn bønner og la det småkoke under lokk i 20-25 minutter, til bønnene er litt myke, men fortsatt har tyggemotstand.
Smak til med salt og pepper og server umiddelbart, mens det er varmt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.