Rekepai med asparges

Rekepai med asparges

Rekepai med asparges er kjempegodt både for liten og stor, enkelt å lage og kan brukes både til forrett, hovedrett og lunsj. Om du vil, kan du lage den i porsjonsformer i stedet for i en stor form og om du har dårlig tid, kan du bruke ferdigkjøpt paideig fra butikken.

Mørdeig:

125 g smør
250 g mel
Ca. 1 dl vann

Visp sammen mel og smør med en mikser til smøret er godt fordelt i melet. Tilsett litt og litt vann og videre til du får en fin deig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet minimum en time.

Kjevle ut deigen, så den passer i paiformen. Press den godt inntil sidene og litt over kanten på formen, så du kan skjære det bort og få en fin, rett kant på paien. Legg et bakepapir på paibunnen og fyll med tørka erter, så den holder seg flat under første steking. Stek den på 200 grader i 15 minutter, før du løfter ut ertene og lager fyllet. Ertene kan du bruke om og om igjen, når du lager pai.

Fyll:

6 vårløk, finstrimlet

8 tynne, grønne asparges, de nederste 4 cm. kuttet vekk og del resten i biter

1 liten bunt dill, finhakket

400 g reker, grovhakket

3 store egg

2 dl crème fraîche

Salt og pepper

100 g revet ost, gjerne vellagret

Dill og rogn til pynt

Visp sammen egg og crème fraîche, salt og pepper.

Stek så vidt aspargesen i en stekepanne med litt smør og hell den over i paiskallet. Fordel vårløk, reker og dill jevnt utover, dryss over osten og hell på eggeblandingen. Stek paien videre i cirka 30 minutter, til fyllet har stivnet.

Rekepai med asparges
Rekepai med asparges

 

Du finner flere spennende og varierte skalldyroppskrifter her, og mange spennende og varierte matretter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese