Gratinerte knivskjell er en knallgod rett, som kan brukes som lunsj, forrett, hovedrett eller som en del av et tapasmåltid. Denne oppskriften er passe som hovedrett for to personer eller forrett til 4-6 personer.
Toppingen:
1/2 rød paprika i små terninger
2 fedd hvitløk, presset eller 2 ts malt fra glass
4 ss bladpersille, finhakket
2 dl tomater, delt i små terninger og lagt i sil, så de renner av seg
5 ss loffesmuler
2 ss olivenolje
Salt og pepper
2 ss parmesan, finrevet
Bland sammen paprika, hvitløk, bladpersille, tomater, 4 ss loffesmuler og 1 ss olivenolje i en bolle og smak til med salt og pepper.
Skjellene:
1 kg knivskjell
2 fedd hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
olje til steking
2,5 dl eplemost
Fres løk og hvitløk i oljen i en stor gryte. Tilsett eplemosten og la det koke i ett par minutter, før du skrur platen på full guffe, tilsetter skjellene og legger på et lokk. La det dampe i 2 minutter.
Ta skjellene ut av kraften, rens vekk det svarte og legg dem ferdig renset tilbake i skjellene på et stekebrett.
Fordel blandingen over skjellene, dryss over parmesan, resten av smulene og resten av oljen. Sett skjellene i forvarmet ovn på 230 grader med grillfunksjon til loffesmulene har fått fin farge.
Server umiddelbart, gjerne med et glass hvitvin.
Du finner flere oppskrifter med både knivskjell og andre skalldyr HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.