Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus

Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus

Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus er nydelig. Skreien er bakt i ovnen på skinnet sitt i litt smør. Det øvrige tilbehøret er ovnspoteter, friterte persillerøtter, ørretrogn, syltet rødløk, som du kan kjøpe ferdig, eller du finner oppskrift her og erter. Oppskriften er passe til 4 personer.

Ovnspoteter:

200 g poteter per person

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, for eksempel paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Rødvinssaus:

1 finhakket løk

2 fedd finhakket hvitløk

2 dl rødvin

1 ss smør

2 ss god balsamico

2 laurbærblader

100 g smør

1 dl fiskekraft (ev. vann og fond)

ev. brun maisennajevner

salt og pepper

Brun løken i smøret. Tilsett hvitløken og la den surre med i noen minutter. Tilsett rødvin, balsamico og laurbærblader. La det koke inn til det nesten ikke er væske igjen. Tilsett kraft og smør. Om sausen er for tynn, tilsettes litt maisenna. Smak til med salt og pepper.

Skreien:

800 g skrei

1 ss salt

1/2 ts pepper

2 ss smør

Skjær skreien i serveringsstykker, dryss på salt og la dem ligge i 7 minutter, før du skyller saltet av og tørker skreien lett med tørkepapir.

Smelt smøret i en ildfast form, legg i skreien og krydre med pepper. Sett formen i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

Ertene:

Disse ertene skulle vært puré, men stavmikseren gikk i stykker, så de ble bare kokt og ikke most. Det ble godt likevel, for smaken ble riktig.

1 pose frosne erter

100 g smør

1 fedd hvitløk

1 ts grønnsaksfond, ev. grønnsaksbuljong

Kok ertene i smør og finhakket hvitløk til de er møre. Kjør blandingen jevn med en blender (hvis den virker). Smak til med salt og pepper.

Legg på poteter, skrei, rødvinssaus og erter på tallerkenene, pynt med rogn, syltet rødløk, persillerøtter og litt friske urter.

Skrei med ovnspoteter og rødvinssaus
Skrei med ovnspoteter og rødvinssaus

 

Du finner flere spennende oppskrifter med skrei, både tradisjonelle og mer spennende varianter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese