Krydret te er full av smak og kan anbefales på kalde vinterdager. Flere land sør i Asia lager te på denne måten og oppskriften gir 4 porsjoner.
7 dl vann
2 dl helmelk
2 grønne kardemommefrø
1 ss anisfrø
2 kanelstenger
6 nellikspiker
6 hele, sorte pepperkorn
2 ss sort te, helst Assam
Sukker etter smak
Knus krydderet med en morter, eller bruk en kjevle, eller undersiden av en kjele. Hell vannet i en kjele, tilsett krydderet og la det småkoke i 30 minutter på svak varme. Tilsett melk og te og la det få et raskt oppkok, før du tar kjelen av platen og lar det trekke i 15 minutter. Sil av og server teen varm. Om du ønsker, kan du tilsette sukker etter hver og en sin smak.

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.