Pizza med kylling og pestosaus

Pizza med kylling og pestosaus

Pizza med kylling og pestosaus er en velsmakende pizzavariant, hvor sausen er en blanding av pesto og crème fraîche. Den blir ekstra god, om kyllingen kan marinere i pesto over natten, med det er ikke nødvendig om du ikke har tid.

Pizzabunn:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Pestomarinert kylling:

1 glass god pesto ev. hjemmelaget, som du finner oppskrift på her.

300 g kylling i terninger

Bland pesto og kylling og sett kaldt i noen timer (om du har tid), gjerne over natten, før du bruner dem i stekepanna i litt smør eller olje.

Pizzasausen:

1 boks crème fraîche

1 glass pesto

Salt og pepper

Bland crème fraîche og pesto og smak til med salt og pepper.

Montering:

2 tomater, delt i  skiver

1 rødløk i strimler

4 ss sorte oliven i skiver

1/2 rød paprika i strimler

200 g reven ost, gjerne flere slag

Fordel pizzasausen over bunnen, legg på kyllingen og resten av ingrediensene. Dryss over ost og stek litt under midt i ovnen på full guffe til toppen er gyllen. Legg på noen basilikumblader rett før servering, om du vil pynte litt ekstra.

 

Pizza med kylling og pestosaus
Pizza med kylling og pestosaus

 

Du finner masse spennende pizzaoppskrifter, tradisjonelle og mer utradisjonelle varianter, inspirert av mat fra fjern og nær, hvis du sjekker her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese