Sprø kylling i bao buns er vår favoritt rett med bao buns eller steam buns. Bao buns kommer opprinnelig fra Kina, men er populært i mange andre land i Sør-Øst-Asia også. Kyllingen blir sprøstekt og sammen med myke buns og de gode smakene, er denne retten en fryd for ganen. Du får kjøpt alle ingrediensene til denne retten i velassorterte matbutikker. Grunnen til at jeg har valgt sauser fra Flying goose, er at de er enkle å dosere med. Du kan selvfølgelig velge andre merker eller andre typer saus, om du foretrekker det. Sriracha Mayo Sauce kan være litt sterkt, så sjekk det, før du tar på for mye. Oppskriften er passe til 3-4 personer.
Kyllingen:
600 g kyllingbryst i strimler
1 ss hvitløk fra tube eller glass
1 ss ingefær, knust fra glass
2 ts kinesisk 5-krydder (5-spice)
1 sammenpisket egg
2 ss soyasaus
1 dl maisenna
1 dl nøytral olje
Bland kyllingen med soyasaus, hvitløk, ingefær og 5-krydder. Tilsett egg og maisenna, rør godt sammen og la det marinere i kjøleskapet i 20 minutter.
Hell oljen i langpannen, fordel kyllingbitene utover og stek midt i ovnen til de er sprø og gjennomstekte.
Til servering:
2-4 bao buns per person
1 paprika i tynne strimler
½ agurk i tynne strimler
1 vårløk, i strimler
Frisk koriander
Hoisinsaus (Flying goose)
Sriracha Mayo Sauce (Flying goose)
Damp bao buns i en bambusdamper og legg tilbehøret i hver sine boller, så gjestene kan forsyne seg selv, med det de ønsker. Sett bambusdamperen med bao buns på bordet, så de holder seg varme.
Fyll baobuns med det dere liker og risle over hoisinsaus og sriracha mayo Sauce.

Du finner flere tips og retter med bao buns her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.