Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing

Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing

Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing er aller best når du steker kyllinglårene selv, men du kan bruke ferdiggrillede lår om du har dårlig tid. Oppskriften er passe til 4 personer som lunsj.

Mangosalaten:

Salatblader, f.eks. isberg

1 mango, strimlet

1/2 agurk

Bland ingrediensene til salaten i en bolle.

Dressingen:

1/2 beger creme fraiche

1 dl majones

1 ss karri

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

Kyllinglårene:

4 kyllinglår

1/2 beger yoghurt naturell eller lettrømme

1 ss hvitløk fra tube, ev. finhakket hvitløk

1 ss malt ingefær

2 ts røkt paprika

2 ts harissa

Salt og pepper

Bland yoghurt naturell eller lettrømme med hvitløk, ingefær, 1 ts røkt paprika og harissa. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen over kyllinglårene. De kan gjerne få marinere i blandingen over natten om du har tid.

Risle en form med litt nøytral olje, legg i kyllinglårene og sett i ovnen på 210 grader i 30-40 min. Lårene skal være saftige, men gjennomstekte, så sjekk med en spiss kniv.

Server kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing og pynt gjerne med litt frisk koriander. Det smaker godt med hvitløksbaguetter til.

 

Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing
Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing

 

Du finner flere spennende og velsmakende retter med kylling her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese