Spennende fiskesaus med tomater og rogn passer til både rød og hvit fisk, enten den er kokt, bakt, stekt eller grillet.
3 sjalottløk, finhakket
1 tomat, helst god og søt, delt i små terninger
1 rød chili, finhakket
1 dl rosévin
100 gram smør, delt i 6 terninger
3 ts creme fraiche
Saften av 1/2 sitron
1/2 glass ørretrogn
1 liten potte frisk dill, finhakket
Salt og pepper
Stek sjalottløk og chili på lav varme, med 1 terning av smøret, til løken er myk og blank. Tilsett vinen og la det koke på lav varme, til vinen nesten er kokt helt inn.
Skru av varmen og rør inn smørterningene. De skal være helt oppløst og det skal begynne å se ut som en saus. Sett platen på det laveste og tilsett tomat, dill, sitronsaft og creme fraiche. Tilsett ørretrogn og smak til med salt og pepper. Det er viktig at sausen ikke koker mer, så la den kose seg på helt lav varme til den skal serveres.

Du finner mange flere varierte, spennende og velsmakende sauser i tillegg til de tradisjonelle her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.