Piadina

Piadina

Piadina er fristende porsjonsbrød, som fylles med de godsakene du måtte ønske. Den stekes på takke eller i stekepanne og kan enten brettes eller rulles rundt fyllet, etter steking. Du får kjøpt flytende lardo i italienske delikatessebutikker. Om du ikke får tak i lardo, kan du bruke smult eller olivenolje.

500 g mel
50 g flytende lardo, smult eller olivenolje
1 teskje salt
1 ts bakepulver
Ca. 2 dl lunkent vann

Bland mel, salt og bakepulver i en stor bolle, tilsett smult eller olivenolje og bland godt, til fettet er godt fordelt i melet. Tilsett litt og litt lunkent vann og bland til en jevn og elastisk deig. Deigen skal være myk, men ikke klissete. Dekk med et klede og la den hvile i romtemperatur i 30 minutter, før du deler deigen i 6 like emner, som formes til baller.
Kjevle ut hver deigball til en leiv som er 3-5 mm tykke og stek dem på takke eller tørr stekepanne på middels varme i ca. 2 – 3 minutter på hver side. De skal være gylne og fine, men fortsatt være myke og lette å brette eller rulle.
De smaker aller best når de spises mens de er varme og du kan fylle dem med det du liker best. Jeg har brukt aioli, spekemat, parmesan, oliven og basilikum.

 

Piadina
Piadina

 

Du finner oppskrifter på masse spennende og velsmakende brød, fra fjern og nær, her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese