Honningbakte epler med mandellokk

Honningbakte epler med mandellokk

Honningbakte epler med mandellokk er en skikkelig favoritt her i huset. For å skålde mandler, gir jeg dem et oppkok i vann, venter til de er litt avkjølt og klemmer skallet av hver mandel. Det går overraskende fort. I noen butikker selger de også ferdigskåldede mandler. Denne oppskriften er passe til 6 pers.

2 store epler, skrelt og delt i små terninger

1 ss honning

1 ts kanel

Bland eplebiter, honning og kanel. Fordel blandingen porsjonsformer, eller ei stor form og sett det i ovnen på 180 grader i 10-15 min.

Honningbakte epler med mandellokk-før andre steking
Honningbakte epler med mandellokk-før andre steking

 

Mandellokket:

50 g smeltet smør

3 ss sukker1 ss hvetemel

50 g finhakkede, skålda mandler

1 ss melk

1 ts kanel

Bland ingrediensene til mandellokket. Ta epleformene ut av ovnen og fordel mandelmassen over eplene. La det bake i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter, til de er gylne. Server med ei kule vaniljeis eller annen is du liker. Vi synes det er ekstra godt med yoghurtis, som blir litt syrlig mot det søte. Vaniljekesam og crème fraîche passer også godt til.

 

Honningbakte epler med mandellokk-2
Honningbakte epler med mandellokk

 

Du finner spennende dessertoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese