Sommerbærgelé er en perfekt sommerdessert. Lag din egen sommerbærgele, så får du den med akkurat de bærene du har lyst på. Det er ikke vanskelig og det smaker godt. Du får kjøpt rosevann i asiatiske butikker. Oppskriften gir 8 porsjoner gelé.
14 g gelatinpulver
175 g sukker
6 dl vann
600 g blandede bær, bringebær, jordbær, rips, solbær, bjørnebær, blåbær
1 ss rosevann
Fukt 8 porsjonsformer med vann og kle dem med plastfolie.
Kok opp sukkeret i vannet og la det koke i 2 minutter, til sukkeret er oppløst. Ta vannet av platen og rør inn gelatinen. Sett det til avkjøling i 30 min.
Legg bærene i formene og press dem lett sammen, så de kommer nedenfor kanten på formene. Rør rosevannet inn i den lett avkjølte sukkerlaken og hell blandingen over bærene. Dekk med plastfolie, så ikke bærene flyter opp.
La geleen stå kaldt over natten, før den hvelves over på et serveringsfat og pyntes med krem tilsatt litt rosevann eller vaniljekrem. Du finner oppskrift på vaniljekrem her, eller du kan kjøpe den ferdig. Serveres med en sprø kjeks eller to.
Du finner flere spennende og varierte dessertoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.