Surkål passer godt til mange norske tradisjonsretter, som f.eks. kjøttkaker, koteletter og den er en viktig del av julemiddagen, om du spiser ribbe. Surkål er, som det meste annet, best når du lager den selv og det er enkelt å få til. Jeg lager alltid en stor porsjon og fryser ned i poser, så har jeg til senere. Denne oppskriften er passe til 10 personer.
1 stort kålhode (ca 1,2 kg), finstrimlet
4 grønne epler i små terninger
2 ss salt
4 ss karve
4 dl kraft eller vann og grønnsaksfond
2 dl eplesidereddik
80 g sukker
2 ts pepper
Ribbefett, om du har
Bland alt, bortsett fra ribbefett i en kjele og la det koke under lokk til det har fått riktig konsistens. Det tar en time eller to. Om det blir for lite fuktighet underveis, fyll på med litt vann.
Surkål smakes til med salt, pepper, sukker og ev. ribbefett.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.