Dronning Maudfromasj er en skikkelig festdessert og passer godt på nyttårsaften. Den er enkel å lage og smaker godt. Dersom du vil hvelve fromasjen over på fat før servering, går det fint, men den ser også imponerende ut, dersom du bruker glassbolle/prosjonsformer, slik at sjokoladelagene blir synlige.
5 eggeplommer
5 dl fløte
3/4 dl portvin
5 ss sukker
5 plater gelatin
100 g kokesjokolade
Pisk eggedosis av eggeplommer. Pisk krem av fløte og sukker. Bland sammen krem, eggedosis og portvin.
Legg gelatinen i kaldt vann. Klem ut vannet og rør dem ut i bittelitt kokende vann. Bland gelatinen inn i fromasjen.
Riv kokesjokoladen. Legg halvstiv fromasj og reven sjokolade lagvis i bolle eller porsjonsformer, avslutt med reven sjokolade.
Settes kjølig i noen timer, så den stivner.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.