Pickles smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter. Farmoren min lagde fantastisk pickles. Jeg har dessverre ikke fått tak oppskriften hennes, men prøver meg stadig frem for å finne den perfekte oppskriften. Denne synes jeg blir veldig god. Jeg bruker gulrøtter i forskjellige farger, men det er ikke nødvendig. Pickles lages i mange land, selv om opprinnelsen er Irak. D
200 g gulrøtter, skrelt og skjært i tynne skiver
200 g blomkål, delt i små buketter
100 g sylteagurk, skjært i tynne skiver
2,5 dl eplecidereddik
1 dl sukker
2 ss salt
1 ss hel pepper
1 ss sennepsfrø
Kok opp eddik, sukker, salt, pepper, sennepsfrø og 1,5 dl vann, rør innimellom. Legg sylteagurk, gulrøtter og blomkål lagvis i et norgesglass, eller krukke. Hell den kokende laken over grønnsakene og la det avkjøle seg til romtemperatur. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap i minst 2 døgn før servering.
Du finner mange velsmakende og variert tilbehør fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.