Poke bowl med laks og superris

Poke bowl er opprinnelig fra Hawaii, men er i ferd med å spre seg over hele verden. Det er ikke så overraskende, for det smaker godt, er sunt og lettvint. Da jeg var på Hawaii, var poke bowl det aller beste jeg spiste, de hadde en sterk og en mild saus og tilsatte dem i mengdeforhold, så det passet hver enkelts gane. Om du ser i hyllene med utenlandske matvarer i butikken, har det kommet noe som heter poke sauce, som smaker godt og ikke så sterkt. Den står ofte i nærheten av soyasausen. Her er en enkel oppskrift på poke bowl.

4 porsjoner superris, eller quinoa eller villris

400 g salmalaks i terninger

2 dl poke sauce

1 mango i terninger

2 vårløk i strimler

1 pose råkostblanding etter eget ønske

1 rød paprika i strimler

Kok superrisen etter anvisningen på posen. Jeg bruker litt mer vann, så den blir litt mer kokt. Bland laksen med poke sauce og la den marinere litt i kjøleskapet. Legg superrisen i bunnen av 4 boller, fordel deretter laksen og grønnsakene.

Pynt gjerne poke bowl med friske urter eller spirer. Server sammen med mer av sausen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese