Pizza med 6 oster og oliven

Pizza med 6 oster og oliven er den perfekte pizzaen for osteelskere. Jeg synes pizza med fire oster, eller pizza quattro formaggi er en av de beste pizzaene, men noen ganger liker jeg å gjøre litt mer med den. Denne varianten har i tillegg til seks oster og grønne olivenskiver, fått rødløk og tomatbåter.

Du finner oppskrift på pizzabunn her. Om vi planlegger at vi skal lage pizza, lager jeg ofte bunnen med kaldt vann dagen i forveien og setter bollen i kjøleskapet over natta. Jeg tar den ut på morgenen, så den får god tid til å heve.

Sausen:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 finhakket løk

2 finhakkede fedd hvitløk

1 laurbærblad

1/2 ts pepper

1 ss tørket oregano

1 ss tørket basilikum

Noen dråper tabasko

1 ts knuste fennikelfrø

Bland alt i en kjele og la det koke lenge, gjerne en time eller mer.

Legg sausen på pizzabunnen og legg på ost, f.eks. cheddar, jarlsberg, østavind, parmesan, mozzarella og en blåskimmelost. Legg på olivenskiver, minitomatbåter og rødløk i strimler. Stek på så høy varme du har i ovnen, til pizzaen er gyllen.

Pizza med 6 oster og oliven
Pizza med 6 oster og oliven før steking

Du finner masse, både velkjente og spennende pizzaoppskrifter HER.

 

Pizza med 6 oster og oliven
Pizza med 6 oster og oliven

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese