Grove rundstykker er både sunt og godt og det er heller ikke så vanskelig å lage. Jeg pleier å bake mange når jeg først er i gang, halvsteker noen av dem og putter i fryseren til senere.
1,2 kg hvetemel
100 g kruskakli
100 g havregryn
50 g linfrø
100 g solsikkekjerner
50 g hvete helkorn
100 g grov sammalt rug
350 g yoghurt
3 egg
200 g smør
2 ts salt
Del smøret i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 10 min.
Hev til dobbel størrelse ca 3 timer. Bak ut rundstykkene i ønsket størrelse. Legg under et kjøkkenhåndkle og etterhev dem i ca 2 timer.
Stek på 225 grader i ca. 15 minutter, på midterste rille.
Legg på rist for avkjøling. Smør rundstykkene med melk når du tar dem ut av ovnen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.