Tørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolber er en nydelig rett, hvor både kjøttet og maisen tilberedes på grillen. Jeg var så heldig at jeg fikk tak i tørrmodnet t-benstek en dag og jeg tror det kanskje er det beste kjøttet jeg har spist. Vi valgte å legge det på grillen og servere med rødvinssaus og maiskolber.
Sausen:
1/2 finhakket løk
litt smør til steiking
2 fedd finhakket hvitløk
4 dl rødvin
2 ss god og søt balsamicoeddik
2 laurbærblader
1 kvast rosmarin
4 dl god lammekraft
100 g smør
1 ss maisenna
Salt og pepper
Blank løken i litt smør. Tilsett hvitløk, balsamico og rødvin og la det koke til 1/4 av væskemengden. Det tar ca. 30 min. Tilsett kraft, laurbær og rosmarin og la det koke i 20 minutter til. Sil blandingen og tilsett maisenna. La det få et raskt oppkok og tilsett smøret. Når smøret er tilsatt, skal ikke sausen koke mer, kun røres i, til smøret har smeltet.
Kjøttet:
Gni t-bensteken med olivenolje, salt og pepper og legg kjøttet på grillen. Grill i ca. 5 minutter på hver side til du har fått en fin grillskorpe på kjøttet. Legg kjøttet over på indirekte varme og grill videre i ca. 10 minutter til det har en kjernetemperatur på 56 grader. La det hvile i noen minutter, før du skjærer i det.
Servering:
Server tørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolber med valgfrie poteter. Du finner oppskrifter på mange varieranter, både spennende og mer tradisjonelle her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.