Blåskjell med eplemost fra Fiskum fruktpresseri er favoritten til mannen i huset. Blåskjellene blir gode, men kraften blir den deiligste suppe, som kan serveres alene eller sammen med skjellene. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
2 kg blåskjell
2 rødløk, finhakket
Litt nøytral olje
1 fl. eplemost med god kvalitet
4 ss hummerfond eller 2 fiskebuljongterninger
2 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk i strimler
1 potte finhakket bladpersille
Godt brød eller loff
Majones
Sjekk at blåskjellene er levende. De må være lukket, eller lukke seg om du kakker dem mot benkeplata. Om de ikke lukker seg, eller har gått i stykker, må de kastes. De som ikke åpner seg under koking, må også kastes.
Fres løken i olje til den blir blank. Tilsett hvitløk og la det frese under omrøring i ett par minutter til, før du tilsetter eplemost og fond og lar det koke i 10 minutter. Tilsett blåskjellene og vårløken, sett på lokk og la det dampe til blåskjellene åpner seg. Rør inn persille og server med loff og majones.