Tomatsuppe med bacon

Tomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos.

1 finhakket løk

1 finhakket gulrot

1/2 finhakket chili

2 fedd finhakket hvitløk

1 stilk finhakket stangselleri

2 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

0,5 liter grønnsakskraft ev. fond og vann eller buljongterninger og vann

2 bokser, eller 1 flaske hermetiske tomater (helst Mutti)

2 ss frisk finhakket oregano

salt

Nykvernet pepper

Fres grønnsakene i oljen i en kjele til oljen blir blank, uten at den får farge. Tilsett i tomatpuré og la frese i 1 minutt til, før du tilsetter grønnsakskraft, tomater og oregano.

La det koke i minimum 1 time, så grønnsakene er møre og tomatene blir søtere. Om du ikke har tid til å vente, kan du koke i 20 minutter og tilsette en klype sukker.

Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Om du vil ha en rundere suppe, kan du røre inn 1 dl fløte eller 2 ss crème fraîche til slutt.

Server tomatsuppe med sprøstekt bacon og litt godt brød, f.eks. dette deilige grytebrødet. Du kan ev. risle over litt crème fraichê og et dryss friske urter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese