Tomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, men med en del variasjoner. Den lages på nesten samme måte i store deler av Nord- og Øst-Europa. Hjemmelaget tomatsuppe er mye bedre enn fra pose og det er ikke vanskelig å lage. Den kan brukes til mye forskjellig, både lunsj, forrett og som kveldskos.
1 finhakket løk
1 finhakket gulrot
2 fedd finhakket hvitløk
1 stilk finhakket stangselleri
1/2 finhakket chili
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
0,5 liter grønnsakskraft ev. fond og vann eller buljongterninger og vann
2 bokser, eller 1 flaske hermetiske tomater (helst Mutti)
2 ss frisk finhakket oregano
salt
Nykvernet pepper
Fres grønnsakene i oljen i en kjele til oljen blir blank, uten at den får farge. Tilsett tomatpuré og la det frese i 1 minutt til, før du tilsetter grønnsakskraft, tomater og oregano.
La det koke i minimum 1 time, så grønnsakene er møre og tomatene blir søtere. Om du ikke har tid til å vente, kan du koke i 20 minutter og tilsette en klype sukker.
Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Om du vil ha en rundere suppe, kan du røre inn 1 dl fløte eller 2 ss crème fraîche til slutt.
Server tomatsuppe med egg, delt i to og litt godt brød, f.eks. dette deilige grytebrødet.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.