Rabarbrakake blir ofte litt for syrlig, synes jeg, men i denne kaken synes jeg balansen mellom søtt og syrlig er perfekt.
225 g sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
250 g mel
2 egg, lett sammenpiskede
250 g rømme
7,5 dl rabarbra i skiver
Rør sammen alle ingrediensene utenom rabarbraen i en bolle. Rør inn rabarbraen og fordel blandingen over i en middels stor, smurt springform.
200 g sukker
60 g romtemperert smør
30 g mel
1 ts malt kanel
Rør sammen sukker og smør i en bolle til du har en jevn masse. Rør inn mel til du har en klumpete blanding. Dryss blandingen over kakedeigen og gi den et dryss kanel.
Stekes på 175 grader, litt langt ned i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en tynn pinne, at den er klar. Når det ikke henger på deig lenger, kan du ta den ut og legge på rist.
Server rabarbrakake med f.eks. vaniljeis.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.