Kylling med bok choy og sweet chili sauce er en velsmakede rett fra Thailand. Oppskriften er passe til 4 personer.
Sweet chili sauce:
5 ss hvitvinseddik
4 fedd finhakket hvitløk
4 ss honning
1 ss brunt sukker
1 finhakket, rød chili
2 ts arrowrotpulver
2 ts revet ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts kajennepepper
2 ss sweet chili dipping sauce
2 dl vann
Bland alt i en kjele og kok til arrowroten er oppløst og sausen har tyknet.
Kyllingen:
800 g kylling lårfilet
1 ss risvineddik
1 ss sesamolje
4 ss sweet chili sauce
1 ts thailandsk pork seasoning with garlic and pepper
4 ss rapsolje
2 fedd hvitløk
1 ts revet ingefær
Bland alt og legg i kyllingen. La den marinere i minimum 1 time, gjerne over natta. Grilles til de er gjennomstekte, men ikke tørre (68 grader).
Bok choy:
2 bok choy
1 ss risvineddik
1 ss tamarinsaus
2 ts olivenolje
1 ts sitronsaft
1 ts hakket fersk ingefær
1/4 ts sesamolje
1 fedd hvitløk hakket
1 klype chiliflak
2 bok choy
Visp sammen eddik, tamarin, olje, sitronsaft, ingefær, hvitløk, sesamolje og chiliflak i en bolle. Legg i bok choy, delt i to, på langs og bland godt, så de blir dekket av marinaden. Sett bok choyen i kjøleskapet i 1 time. Snu den en gang underveis, så de marineres på begge sider.
Smør grillen med litt olje og grill dem under lokk til de er møre, ca. 2 minutter på hver side.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.