Estragonkylling på potet- og grønnsaksseng er en videreutvikling av en jeg fant i en kokebok fra begynnelsen av 80-tallet. Den skal smake godt av estragon og jeg bruker nesten et helt glass.
1 ss olje
12 poteter i skiver
1 sellerirot i terninger
1 persillerot i terninger
4 fedd finhakket hvitløk
3 løk i skiver
1 pk aromasopp i skiver
Estragon, salt og pepper
2 dl. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond
1 potte finhakket persille
Smør en langpanne. Legg i potetskiver, terninger av sellerirot og persillerot, finhakket hvitløk, løk i skiver og aromasopp i skiver. Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over kyllingkraft og dryss over finhakket persille.
1 kylling
1/2 potte estragon
1/2 potte persille
200 g smør
Estragon (tørket), salt og pepper
Fyll kyllingen med frisk estragon og persille. Bind den opp og legg den på en rist over langpanna. Stekes ved 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt smør og rør inn masse estragon, salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.