Kje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter

Kje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter er en vinner på matbordet i vår familie. Helt fra jeg smakte kje første gangen, har jeg funnet på stadig på nye varianter av tilbereding og tilbehør. Denne gangen serverer jeg den med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter.

2 rødbeter

2 gulbeter

4 finhakkede fedd hvitløk

2 polkabeter

1 pk aromasopp i skiver

2 persillerøtter

1 rødløk i båter

1 kepaløk i båter

Olivenolje

Salt og pepper

1 kjelår, som er ferdig marinert fra slakteren

3 dl lammekraft

Start med å smøre formen med olivenolje. Skrell og del rotgrønnsaker i terninger og legg dem, i tillegg til finhakkede fedd hvitløk, aromasopp i skiver og rødløk og kepaløk. Dryss på salt og pepper og legg kjelåret på toppen. Hell over lammekraft, og sett formen i ovnen på 150 grader. Når låret får farge på den ene siden, snus det. Låret står i ovnen i ca. fire timer.
 

Server kje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, som du finner oppskrift på her.

 

Kje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter
Kje med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese