Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng er en praktisk rett, siden alt lages i samme form. Denne måten å lage mat på, er en av mine favoritter. Alt legges i langpanna og koser seg sammen, til det kan settes på bordet i samme form. Lite oppvask og lett når du skal servere gjester. Du får utbeinet, surret lammelår på Meny. Det er mye enklere å servere, siden du ikke må ta hensyn til bein.
12 poteter delt i 2, 4 eller 8, avhengig av størrelsen
6 gulrøtter i terninger
3 løk, i terninger
3 finhakkede hvitløkfedd
1 pk tomater, delt i terninger
3 laurbærblader
Salt og pepper
5 dl lammekraft (ev. fond og vann).
Saften av 1 sitron
1 ss tørket rosmarin
1 neve finhakket persille
100 g revet parmesan
Smør litt olivenolje i bunnen av langpanna. Legg i poteter, gulrøtter, løk, hvitløk, tomater og laurbærblader. Dryss over salt og pepper. Hell over lammekraft (ev. fond og vann).
Legg lammet på toppen av grønnsakene og gni det inn med sitronsaft, rosmarin, salt og pepper.
Stikk inn steketermometer og sett i ovnen på 225 grader i 30 min. Skru deretter ned til 100 grader og la stå til kjerne temperaturen er 58 grader. Det tar noen timer, avhengig av størrelsen på lammet. Tilsett mer væske om det er behov for det. Mot slutten av steketiden, drysses parmesanen over. La låret hvile i noen minutter før du skjærer i det.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.