Dessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises og smaker akkurat like godt.
3 eggehviter
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g kokesjokolade
4 ss rom
100 g sukker
100 g smør
3 eggeplommer
2 dråper mandelekstrakt
50 g siktet mel
50 g siktet mandelmel
Smør og strø en liten kakeform med mel.
Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.
Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.
Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.
Glasur:
100 g hvit kokesjokolade
5 ss smør
Smashkuler
Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.
Du finner flere spennende kakeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.