Dessertkake med smashkuler

Dessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises og smaker akkurat like godt.

3 eggehviter

1 ss sukker

1/2 ts salt

120 g kokesjokolade

4 ss rom

100 g sukker

100 g smør

3 eggeplommer

2 dråper mandelekstrakt

50 g siktet mel

50 g siktet mandelmel

Smør og strø en liten kakeform med mel.

Pisk eggehviter, sukker og salt helt stivt. Sett til side. Smelt kokesjokolade og rom i vannbad.

Pisk sukker og smør til det blir lett og luftig. Bland inn eggeplommer, den smeltede sjokoladen, mandelekstrakt, mel og mandelmel. Vend forsiktig inn eggehvitene.

Stekes langt ned i ovnen på 175 grader.

Glasur:

100 g hvit kokesjokolade

5 ss smør

Smashkuler

Til glasuren smeltes hvit kokesjokolade i vannbad. Ta bollen med sjokoladen ut av vannbadet og rør inn smør. Settes kaldt, til det får passe konsistens til å bre utover kaken. Strø over smashkuler og sett kaldt til den skal spises.

Dessertkake med smashkuler
Dessertkake med smashkuler

 

Du finner flere spennende kakeoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese