Det tar litt tid å lage pho (uttales FØ), men det er ikke så mye jobb, bare mye venting. Denne suppen er min absolutte favorittsuppe fra Vietnam og den er virkelig verdt å vente på.
Kraften:
1,8 kg bein av storfe
1 løk delt i 4
Legg bein og løk i langpanna og stek dem i ovnen på 220 grader, til beina er brune og løken myk (ca. 1 time).
5 skiver frisk ingefær
1 ss salt
2 stjerneanis
2,5 ss fishsauce
ca. 4 liter vann
1 dl hoisinsaus
1/2 dl chili-garlicsaus (f.eks. Sriracha)
Legg de stekte beina, løken, ingefær, salt, stjerneanis, og fishsauce i en stor gryte og dekk det med vann. Kok opp, skru ned varmen og la det koke i 10 timer. Sil av kraften og tilsett hoisinsaus og chili-garlicsaus.
Servering av pho:
1 pk. risnudler
700 g mørbrad i tynne skiver
1 finsnittet vårløk
1 dl finhakket koriander
2 dl kopp bønneskudd
1 bunt thaibasililum (fås i asiatiske butikker)
Lime i båter
Hoisinsaus i en liten bolle
Chili-garlicsaus (sriracha) i en liten bolle
Legg risnudler i romtemperert vann i 1 time. Kok opp en kjele vann og la nudlene trekke i 1 minutt. Fordel nudlene i 4 boller sammen med rå mørbradstrimler, vårløk og koriander. Hell over varm kraft, rør rundt og vent til kjøttet ikke lenger er rødt på utsiden. Det tar 1-2 minutter. Server med bønneskudd, thaibasililum, lime i båter, hoisinsaus og chili-garlicsaus ved siden av, som gjestene kan tilsette etter eget ønske.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.