Potetlomper – potetkaker

Tuvas lomper smaker nesten som min oldemors potetkaker. Et av de store barndomsminnene for meg, var når min oldemor, Karen Fernanda lagde potetkaker, som ble stekt rett på plata på ovnen. Jeg fikk dem servert med sirup og et glass kefir. Jeg hadde ikke smakt det siden og ble ekstra glad da Tuva lagde det. De smakte akkurat så godt som jeg husket, så tusen takk Tuva ❤️

Denne oppskriften gir 12 lomper.

1 kg potet

1 ts salt

1,5 dl hvetemel

1 dl siktet rugmel

Ekstra hvetemel til å bruke når du baker ut

Kok potetene, skrell dem og mos dem godt, med salt. Bland inn melet. Deigen deles i 12 deler, som kjevles ut til ca 20 cm. i diameter. Om du vil ha dem veldig perfekte, kan du skjære dem runde ved å legge på et kjelelokk og skjære rundt. Stekes på takke eller i tørr stekepanne, til de får lekre lompeflekker. Stable lompene i en haug, med klede over, så de holder seg myke.

Tuvas lomper kan selvfølgelig serveres med pølser, men gjerne med f.eks. smør og brunost, eller min favoritt – sirup og et glass kefir.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

En tanke om “Potetlomper – potetkaker

Stengt for kommentarer.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese