Pad thai – thailandsk gatemat

Pad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.

4 ss tamarindpaste

12 ss vann

8 ss fishsaus

8 ss brunt sukker

4 ss soyasaus

1 pakke glassnudler

5 ss rapsolje

4 fedd finhakket hvitløk

2 egg

1 pk tofu i terninger

200 g bønnespirer

6 finstrimlede vårløk

150 g peanøtter

2 ts chiliflak

200 g reker

Du starter med sausen, som består av tamarindpaste, vann, fishsaus, brunt sukker og soyasaus, som røres sammen og settes til side.

Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til glassnudlene. La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og setter dem til side.

Varm rapsolje i en wok på middels varme. Tilsett hvitløk og la det surre litt i oljen, før du tilsetter egg og rører til det begynner å ligne eggerøre. Rør inn tofu og rør i 2 min.

Tilsett bønnespirer, nudlene, sausen, vårløk, peanøtter, chiliflak og reker. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.

 

Du finner masse spennende og velsmakene matretter fra Thailand HER

Pad thai - thailandsk gatemat
Pad thai – thailandsk gatemat

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese