Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen
Siste innlegg på mat og drikke:
- Baobuns med ribberesterBaobuns med ribberester er en fin måte å bruke resten av ribba på. Vi lager det ofte på kvelden påFortsett å lese «Baobuns med ribberester»
- Min favorittdag i julenMin favorittdag i julen er 1. juledag, selv om julaften også er hyggelig. Vi spiser julefrokost fra klokken 12, ogFortsett å lese «Min favorittdag i julen»
- Farfalle med elgkjøttsausFarfalle med elgkjøttsaus er deilig hverdagsmat og lett å like for både liten og stor. Farfalle er en sløyfe- ellerFortsett å lese «Farfalle med elgkjøttsaus»
- Ukemeny 52Ukemeny 52 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 52»
- TomatsildTomatsild er vanlig på norske frokostbord og veldig populært til jul, men den smaker like godt resten av året også.Fortsett å lese «Tomatsild»
- Gløgg tonicGløgg tonic er en frisk juledrink og lages av din favorittgløgg. Om du ønsker en alkoholfri variant, kan du sløyfeFortsett å lese «Gløgg tonic»
- JulemiddagJulemiddag er en viktig tradisjon for de fleste og den tuller man ikke så mye med. Julemiddagen smaker selvfølgelig allerFortsett å lese «Julemiddag»
- Vepsebol eller måkeskittVepsebol eller måkeskitt er fine å lage hvis du har eggehviter til overs. Måkeskitt smaker godt til kaffen, men erFortsett å lese «Vepsebol eller måkeskitt»
- Bakt torsk med eple- og karrisausBakt torsk med eple- og karrisaus smaker godt med råstekte poteter og ertepuré, men du kan bruke annet tilbehør, omFortsett å lese «Bakt torsk med eple- og karrisaus»
- Oppskriftene du trenger til en vellykket julefeiringOppskriftene du trenger til en vellykket julefeiring finner du her, samme om du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, torsk, kalkun, lutefisk ellerFortsett å lese «Oppskriftene du trenger til en vellykket julefeiring»
- Erte- og rotgrønnsaksuppeErte- og rotgrønnsaksuppe er en deilig og mettende variant av den vanlige ertesuppen. Jeg lager alltid en stor porsjon og fryserFortsett å lese «Erte- og rotgrønnsaksuppe»
- MangokarrisildMangokarrisild er inspirert av smaker fra landene rundt den persiske gulfen og den er lett å like for nybegynnere iFortsett å lese «Mangokarrisild»
- Ukemeny 51Ukemeny 51 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 51»
- Élan bourguignonÉlan bourguignon eller boeuf bourguignon med elg er en nydelig rett, som er supert å servere til mange. Jeg lagerFortsett å lese «Élan bourguignon»
- Gløgg – glühwein – mulled wineGløgg – glühwein – mulled wine hører julen til. Den kommer opprinnelig fra Romerriket, som en varm, krydret og søtetFortsett å lese «Gløgg – glühwein – mulled wine»
- Moqueta med klippfiskMoqueta med klippfisk er en velsmakende og tradisjonell klippfiskgryte fra Brasil. Den er rask å lage også, når fisken førstFortsett å lese «Moqueta med klippfisk»
- Lasagne av elgLasagne av elg er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Om du ønsker kan du også lage den av annenFortsett å lese «Lasagne av elg»
- Min aller beste couscousMin aller beste couscous inneholder masse godsaker og passer til både kjøtt og fiskeretter. Den kan også brukes som enFortsett å lese «Min aller beste couscous»
- BondeomelettBondeomelett er en tradisjonell og ikke minst smart måte å bruke restemat på. Jeg har brukt rå poteter, men duFortsett å lese «Bondeomelett»
- Panna cotta med kokos- og mangoPanna cotta med kokos- og mango er en tropisk dessert som med sin kremkonsistens etterlater en mild kokos og mangosmak.Fortsett å lese «Panna cotta med kokos- og mango»
- Eple- og karrisausEple- og karrisaus smaker kjempegodt og passer til retter av fisk og hvitt kjøtt, som for eksempel kylling og kalkun.Fortsett å lese «Eple- og karrisaus»
- Ukemeny 50Ukemeny 50 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 50»
- PeppersildPeppersild består av 4 typer pepper, hvit, sort, grønn og rosé (som egentlig ikke er pepper). Jeg har brukt syltetFortsett å lese «Peppersild»
- Min søte klementinMin søte klementin er en nydelig krydret drink og en stor favoritt hos oss. Om du har igjen klementiner etterFortsett å lese «Min søte klementin»
- Svensk 3-retters middagSvensk 3-retters middag kan være så mye forskjellig. Selv om de har en del felles tradisjoner med Norge, har deFortsett å lese «Svensk 3-retters middag»
- Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefiletPasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet smaker veldig godt og indrefileten kan enten tilberedes i sous vide, eller grilles ellerFortsett å lese «Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet»
- Elgkaker i brun sausElgkaker i brun saus er kjøttkaker laget med elgdeig, servert med en gammeldags brun saus. De er helt fantastisk saftigeFortsett å lese «Elgkaker i brun saus»
- MøljebrødbrødMøljebrødbrød er brød laget av resten av møljebrøddeigen, kun tilsatt gjær. Det er grovt, sunt og smaker godt, spesielt nårFortsett å lese «Møljebrødbrød»
- Julematen – alle oppskriftene du trengerJulemat – du finner oppskriftene her, samme om du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, torsk, kalkun, lutefisk eller vegetar, inkludert det deiligeFortsett å lese «Julematen – alle oppskriftene du trenger»
- Canadisk elggryteCanadisk elggryte er en litt annerledes gryterett og en kjærkommen variant, når du har kjøtt fra en hel elg iFortsett å lese «Canadisk elggryte»
- Ukemeny 49Ukemeny 49 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 49»
- Indrefilet med russiske erter og soppsausIndrefilet med russiske erter og soppsaus smaker så godt, at det gjerne kan brukes i selskap. Soppsausen kan lages iFortsett å lese «Indrefilet med russiske erter og soppsaus»
- Il bombardinoIl bombardino er en populær drink i de italienske Alpene. Den er også en populær juledrink og italienernes svar påFortsett å lese «Il bombardino»
- 3-retters meny fra USA3-retters meny fra USA kan være veldig variert, siden USA er stort og det er mange matkulturer å velge i.Fortsett å lese «3-retters meny fra USA»
- Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatzikiGreske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki er lettvinn hverdagsmat og jeg serverer det med en frisk, gresk salat. Oppskriften erFortsett å lese «Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki»
- Pasta Alfredo med kyllingPasta Alfredo med kylling er velsmakende og ikke minst enkelt å lage. Pasta Alfredo en av de enkleste italienske pastaretteneFortsett å lese «Pasta Alfredo med kylling»
- Gammeldags fruktkake til julGammeldags fruktkake til jul er en saftig kake som moren min baker, men oppskriften kommer fra en hyttenabo i Brekkestø.Fortsett å lese «Gammeldags fruktkake til jul»
- Suppelapskaus med røkt skinkeSuppelapskaus med røkt skinke eller bayonneskinke er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har denFortsett å lese «Suppelapskaus med røkt skinke»
- Røkt kolje (hyse) i formRøkt kolje (hyse) i form er godt og denne retten er lettvinn, siden alt lages i en form. Du fårFortsett å lese «Røkt kolje (hyse) i form»
- Ukemeny 48Ukemeny 48 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 48»
- Hvalbiff med Guropoteter og balsamicosausHvalbiff med Guropoteter og balsamicosaus er en velsmakende rett. Det er viktig å kjøpe hvalbiff av god kvalitet og denFortsett å lese «Hvalbiff med Guropoteter og balsamicosaus»
- Varm sjokolade med kremVarm sjokolade med krem er kjempegodt på kalde høst- eller vinterkvelder. Du kan bruke den kokesjokoladen du liker best, forFortsett å lese «Varm sjokolade med krem»
- Argentinsk 3-rettersmenyArgentinsk 3-rettersmeny er hyggelig å servere til gjester. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og de regnesFortsett å lese «Argentinsk 3-rettersmeny»
- Biff- og bearnaisepizza med sopp og purreBiff- og bearnaisepizza med sopp og purre er knallgodt. Det er ikke nødvendig å lage bearnaisesaus fra bunnen til pizza,Fortsett å lese «Biff- og bearnaisepizza med sopp og purre»
- Nesten alt-i-ett-laksNesten alt-i-ett-laks mangler bare grønnsaker, men om du vil, kan du for eksempel legge gulrøtter i små terninger, erter ellerFortsett å lese «Nesten alt-i-ett-laks»
- Kylling- og pestopizzaKylling- og pestopizza er en hvit pizzavariant. Hvit pizza er lettvint å lage, siden sausen enkelt røres sammen i enFortsett å lese «Kylling- og pestopizza»
- Tunfisk med pesto med pasta i tomatsausTunfisk med pesto med pasta i tomatsaus er en italiensk rett, hvor pestoen blir smurt på tunfisken etter grilling. OmFortsett å lese «Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus»
- Kyllinggryte med risoniKyllinggryte med risoni eller orzo er en velsmakende rett, som er rask å lage. Risoni (orzo) er pasta formet somFortsett å lese «Kyllinggryte med risoni»
- Ukemeny 47Ukemeny 47 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 47»
- Kantarell- og aromasopprisotto med kalvefiletKantarell- og aromasopprisotto med kalvefilet er en nydelig rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt),Fortsett å lese «Kantarell- og aromasopprisotto med kalvefilet»
- Amaretto sourAmaretto sour er en syrlig drink med mandelsmak. Den er fra Italia på begynnelsen av 1900-tallet. 4 cl Amaretto 2Fortsett å lese «Amaretto sour»
- Libanesisk aftenLibanesisk aften er fylt av varme krydder og friske farger. Rettene er ikke sterkere enn du ønsker dem, men harFortsett å lese «Libanesisk aften»
- Hvilken dag er det i dag?Hvilken dag er det i dag? I går var det verdens kyllingdag og verdens diabetesdag, i dag Palestinas nasjonaldag ogFortsett å lese «Hvilken dag er det i dag?»
- Snitsel med spennende potetsalat og erterSnitsel med spennende potetsalat og erter er en litt uvanlig kombinasjon, men det passer veldig godt sammen. Snitsel er vanligFortsett å lese «Snitsel med spennende potetsalat og erter»
- Laks med sennepssausLaks med sennepssaus kan brukes til både hverdags og fest og er en stor favoritt hos oss. Oppskriften er passeFortsett å lese «Laks med sennepssaus»
- Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyllHvetekringle med vaniljekrem og makronfyll er knallgodt og oppskriften gir en lekker og luftig hvetekringle. Det smart å la gjærdeigFortsett å lese «Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll»
- Hjemmelaget kjøttpuddingHjemmelaget kjøttpudding er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du fårFortsett å lese «Hjemmelaget kjøttpudding»
- Ukemeny 46Ukemeny 46 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 46»
- Porchette med fløtegratinerte poteterPorchette med fløtegratinerte poteter er en deilig avveksling fra den tradisjonelle, norske ribba. Det er litt jobb med porchetten, menFortsett å lese «Porchette med fløtegratinerte poteter»
- Tequila sunriseTequila sunrise er en frisk drink fra USA på 1930-tallet. Tequilasmaken er ikke veldig fremtredende og denne drinken var minFortsett å lese «Tequila sunrise»
- Gresk aftenGresk aften er fantastisk, med masse småretter som settes utover bordet og deles. De kaller det meze og er grekernesFortsett å lese «Gresk aften»
- Tex/mexpaiTex/mexpai er en deilig variant av fredagstacoen eller om du har rester fra fredagstacoen, kan du lage paien av det.Fortsett å lese «Tex/mexpai»
- Pasta med mandelskjellPasta med mandelskjell (dog cockles) er en uvanlig rett i Norge. Meny kan skaffe mandelskjell og de har en delikatFortsett å lese «Pasta med mandelskjell»
- Rotgrønnsaker i ovnen Rotgrønnsaker i ovnen kan brukes til retter av både kjøtt og fisk. Du kan variere ingrediensene etter smak og hvaFortsett å lese «Rotgrønnsaker i ovnen «
- Kremet gratinert løksuppeKremet gratinert løksuppe er en nydelig, rundere variant av løksuppe, som kan serveres som lunsj, forrett eller som en deiligFortsett å lese «Kremet gratinert løksuppe»
- Laksa med nudlerLaksa med nudler går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er fra peranakankulturen, som er en blandingskultur med kinesiskeFortsett å lese «Laksa med nudler»
- Ukemeny 45Ukemeny – uke 45 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny 45»
- Pasta med bacon og laksPasta med bacon og laks er en «surf and turf»-rett, som betyr at det er en blanding av kjøtt ogFortsett å lese «Pasta med bacon og laks»
- Pink Lady HighballPink Lady Highball er en variant av White Lady Highball, som kommer fra Ciro’s Club i London i 1919. DenFortsett å lese «Pink Lady Highball»
- PopcornkyllingPopcornkylling er en populær fastfoodrett som spises i Øst-Asia. Den ble til ved at en familie i Taiwan forsøkte åFortsett å lese «Popcornkylling»
- PepperkrabbePepperkrabbe er en nydelig krabberett som spises i Singapore og Malaysia. De bruker mangrovekrabbe (mudcrab). Den finnes ikke i Norge,Fortsett å lese «Pepperkrabbe»
- Kylling- og paprikawokKylling- og paprikawok er veldig populært hos oss. Denne retten har litt sting av chili, men du kan gjøre denFortsett å lese «Kylling- og paprikawok»
- Lammebollebiriyani – en favorittrett Sør-AsiaLammebollebiriyani – en favorittrett Sør-Asia er lett å like for både liten og stor og kjært barn har mange navn,Fortsett å lese «Lammebollebiriyani – en favorittrett Sør-Asia»
- Hjortekarbonader med ertepuré og potetmosHjortekarbonader med ertepuré og potetmos er enkelt å lage og smaker godt. Når jeg først lager hjortekarbonader, pleier jeg åFortsett å lese «Hjortekarbonader med ertepuré og potetmos»
- Vietnam: Matlagingskurs i Hoi anVietnam: Matlagingskurs i Hoi an er en opplevelse. Kurset ble avholdt av en kyndig kokk, som hadde jobbet på Vy’sFortsett å lese «Vietnam: Matlagingskurs i Hoi an»
- Ukemeny 44Ukemeny – uke 44 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny 44»
- Lammestek med rotgrønnsaker og potetmosLammestek med rotgrønnsaker og potetmos er deilig søndagsmiddag. Lammestek kan tilberedes på mange måter, men siden denne er av forpartenFortsett å lese «Lammestek med rotgrønnsaker og potetmos»
- Brisen havfrueBrisen havfrue eller tipsy mermaid er en drink med tropisk smak og den gir deg følelsen av en ferietur tilFortsett å lese «Brisen havfrue»
- Indrefilet av reinsdyr med portvinsmarinerte kirsebær, soppduchesse, rødvin- og portvinsssausIndrefilet av reinsdyr, med portvinsmarinerte kirsebær, soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, og rosettkål synes jeg er helt fantastisk. Mye kan ogsåFortsett å lese «Indrefilet av reinsdyr med portvinsmarinerte kirsebær, soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus»
- TacofredagTacofredag har blitt et begrep i Norge og noen av matbutikkene har til og med tilbud på tacoprodukter hver helg.Fortsett å lese «Tacofredag»
- Clafoutis med plommerClafoutis med plommer er den deilig dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, eller fruktFortsett å lese «Clafoutis med plommer»
- Pasta med trøffelPasta med trøffel er en favoritt hos oss. Det er vanskelig å få tak i fersk trøffel i Norge, menFortsett å lese «Pasta med trøffel»
- Elgboller med ramsløkElgboller med ramsløk er en veldig god rett, med norske og svenske råvarer. Ramsløk er viltvoksende i både Norge ogFortsett å lese «Elgboller med ramsløk»
- Gratinert hvitløksbrød med baconGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvinn og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerneFortsett å lese «Gratinert hvitløksbrød med bacon»
- Ukemeny 43Ukemeny for uke 43 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny 43»
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese «Tagliata Di Manzo»
- White Lady HighballWhite Lady Highball er fra Ciro’s Club i London i 1919, men den opprinnelige oppskriften ble laget med myntelikør, somFortsett å lese «White Lady Highball»
- Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersausPasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus er knallgodt og smaker ekstra bra om høsten. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus»
- Gratinerte nachos med kyllingGratinerte nachos med kylling er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Nachos brukes i hele Latin-AmerikaFortsett å lese «Gratinerte nachos med kylling»
- Et hyggelig høstbordEt hyggelig høstbord kan lyse opp i den mørke tiden vi er inne i og for oss som har bursdagFortsett å lese «Et hyggelig høstbord»
- Olivenbrød med urter og soltørka tomaterOlivenbrød med urter og soltørka tomater smaker godt til for eksempel suppe, gryteretter, meze eller et tapasmåltid. Denne oppskriften girFortsett å lese «Olivenbrød med urter og soltørka tomater»
- Baguettepizza med kjøttsausBaguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smakerFortsett å lese «Baguettepizza med kjøttsaus»
- Entrecôte med rosépeppersausEntrecôte med rosépeppersaus er lettvinn mat, som i tillegg smaker godt. Jeg har servert retten med ovnspoteter og brokkolini, menFortsett å lese «Entrecôte med rosépeppersaus»
- Ukemeny 42Ukemeny for uke 42 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny 42»
- Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteterSvinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag, som ikke trenger saus, siden knutekålstuingen gir nok fuktighet til retten.Fortsett å lese «Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter»
- Rød glitterspritzRød glitterspritz er en lettvinn og god velkomstdrink. Glitter Fisk er en dansk likør, som finnes i flere varianter. FellesFortsett å lese «Rød glitterspritz»
- Salt karamellpanna cottaSalt karamellpanna cotta er en nydelig vri på den vanlige panna cottaen. Panna cotta er italiensk og betyr kokt fløteFortsett å lese «Salt karamellpanna cotta»
- Laksa – en kjapp enLaksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore,Fortsett å lese «Laksa – en kjapp en»
- Kantarellpai med chèvre og skinkeKantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnenFortsett å lese «Kantarellpai med chèvre og skinke»
- ElgekoklemosElgekoklemos er en variant av koklemos, som er en av middagene vi hadde ganske ofte i barndommen min. Mamma lagdeFortsett å lese «Elgekoklemos»