HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE DESSERTFORSLAG FRA FJERN OG NÆR:
- 17. maikake i porsjonsglass17. maikake i porsjonsglass er både velsmakende og hyggelig å sette på bordet, enten som dessert, eller til kaffen.Fortsett å lese “17. maikake i porsjonsglass”
- Ålandspannekake med eplekompottÅlandspannekake med eplekompott lages tradisjonelt på semulegryn og krydres med kardemomme. Den serveres gjerne med blandede bær eller kompottFortsett å lese “Ålandspannekake med eplekompott”
- AmarettopannacottaAmarettopannacotta er en deilig avslutning på et godt måltid. Amaretto er en likør laget på mandler og den passerFortsett å lese “Amarettopannacotta”
- Amarettopannacotta med espressosirupAmarettopannacotta med espressosirup er en perfekt dessert til kaffeelskere og en fin variant av den mest vanlige varianten medFortsett å lese “Amarettopannacotta med espressosirup”
- Ananas med kokosis og karamellsausAnanas med kokosis og karamellsaus er en deilig dessert, med smak av fjerne himmelstrøk. Kokosis: 5 dl kokosmelk 1Fortsett å lese “Ananas med kokosis og karamellsaus”
- Apfelstrudel med eple- og kanelsausApfelstrudel er en nydelig eplekake, som spises mye i Tyskland, Østerrike og Sveits. Jeg serverer den med hjemmelaget isFortsett å lese “Apfelstrudel med eple- og kanelsaus”
- AppelsindessertAppelsindessert er en enkel dessert som serveres i Nord-Afrika og kan gjerne serveres med en iskule, vaniljekesam eller littFortsett å lese “Appelsindessert”
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det erFortsett å lese “Arme riddere”
- Asbjørns tantes marengskakeAsbjørns tantes marengskake minner om verdens beste, men jeg synes den er enda bedre. 5 eggehviter 250 g sukkerFortsett å lese “Asbjørns tantes marengskake”
- Bær med vaniljekesam og eggelikørBær med vaniljekesam og eggelikør smaker friskt og god og enklere dessert enn dette, kan det nesten ikke bli.Fortsett å lese “Bær med vaniljekesam og eggelikør”
- BaileysfudgekakeBaileysfudgekake passer både til dessert og som en godbit til kaffen. Baileys er en irsk likør med smak av lagretFortsett å lese “Baileysfudgekake”
- Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulisBaileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis passer både til kaffen og som dessert. Baileys er en irsk likør med smakFortsett å lese “Baileysfudgekake med vaniljeis og skogsbærcoulis”
- Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og isBanan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is er supert som dessert. Den deilige kaken serverer jeg mensFortsett å lese “Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is”
- Banankake – min saftige og smakfulle favorittBanankake kan være så mangt, men dette er min favoritt. Den er saftig av alle bananene, smaker godt avFortsett å lese “Banankake – min saftige og smakfulle favoritt”
- Bananpannekaker med lønnesirupBananpannekaker med lønnesirup kan brukes som dessert eller en litt usunn frokost. Pannekakene: 1 dl finmalte havergryn 1/2 dlFortsett å lese “Bananpannekaker med lønnesirup”
- BananpuddingBananpudding smaker godt for barn i alle aldre. Du kan bruke en kjeks du liker, f.eks. sjokoladekjeks eller vaniljekjeks.Fortsett å lese “Bananpudding”
- BanansuffléBanansufflé er en kombinasjon av fransk og karibisk dessert og perfekt, om du er glad i bananer. Oppskriften erFortsett å lese “Banansufflé”
- Bánh FlanBánh Flan er en nydelig, vietnamesisk kokoskaramellpudding. Oppskriften gir 8 porsjoner. Jeg har servert den med dragefrukt, pasjonsfrukt ogFortsett å lese “Bánh Flan”
- BanoffeepieBanoffeepie er opprinnelig en brittisk dessert, men er også veldig populær i USA. Du trenger ikke stekovn for åFortsett å lese “Banoffeepie”
- Bedre enn sexOm denne kaken er bedre enn sex, kan vel diskuteres, men god er den. Denne kaken kan med fordelFortsett å lese “Bedre enn sex”
- BerlinerkranserBerlinerkranser er tradisjonsrike kaker og ett av de sju slagene til jul. De kan gjerne brukes som sprøtt tilbehørFortsett å lese “Berlinerkranser”
- BlomsterpottedessertBlomsterpottedessert er ikke helt det den ser ut som. Ikke la deg skremme, den smaker godt, er enkel åFortsett å lese “Blomsterpottedessert”
- BringebærcoulisBringebærcoulis er en deilig bringebærsaus, som passer til mange desserter, som f.eks. iskrem, panna cotta og mandelkjernepudding. Det erFortsett å lese “Bringebærcoulis”
- BudapestrullBudapestrull burde kanskje kommet fra Ungarn, men den er faktisk svensk. Budapestrull egner seg veldig godt, både til dessertFortsett å lese “Budapestrull”
- CappuccinobiscottiCappuccinobiscotti er deilige, italienske kjeks, som både passer godt både som sprøtt tilbehør til dessert og som en litenFortsett å lese “Cappuccinobiscotti”
- Che chouiChe choui er en perfekt avslutning på et vietnamesisk måltid. Det er en puddingaktig dessert og pandanbladene gir denFortsett å lese “Che choui”
- ClafoutisClafoutis er den deilig fransk dessert, som serveres varm med is til. Denne varianten er laget med bringebær, kirsebærFortsett å lese “Clafoutis”
- Clafoutis med plommerClafoutis med plommer er den deilig dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, ellerFortsett å lese “Clafoutis med plommer”
- Crema CatalanaCrema Catalana er det spanske svaret på karamellpudding. Den brukes også i Andorra og kalles crema Andorrana. Den erFortsett å lese “Crema Catalana”
- Crème brûléeCrème brûlée er det franske svaret på karamellpudding. Crème brûlée er en smart dessert å servere når du skalFortsett å lese “Crème brûlée”
- Crumble med rabarbra og jordbærCrumble med rabarbra og jordbær passer ekstra godt når det er ny rabarbra og ferske, norske jordbær. Du kanFortsett å lese “Crumble med rabarbra og jordbær”
- DaimkakeDaimkake er deilig både til kaffen og som dessert. Denne oppskriften fyller en hel langpanne og holder seg noenFortsett å lese “Daimkake”
- Daimkake med mangois og friske bærDaimkake med mangois og friske bær er en deilig dessert, som du kan lage klar til i forveien ogFortsett å lese “Daimkake med mangois og friske bær”
- Deilig ostetallerken til dessert eller kveldskosJeg synes en ostetallerken er en perfekt avslutning på et godt måltid. Det er lettvint, kan gjøres klart iFortsett å lese “Deilig ostetallerken til dessert eller kveldskos”
- Dessert med hvit sjokoladeterrin, chocolate chip cookie, skogsbærcoulis og pikekyssJeg synes det er spennende å sette sammen mange elementer når jeg lager dessert. Jeg lager alt klart iFortsett å lese “Dessert med hvit sjokoladeterrin, chocolate chip cookie, skogsbærcoulis og pikekyss”
- Dessertkake med smashkulerDessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller toFortsett å lese “Dessertkake med smashkuler”
- Dronning MaudfromasjDronning Maudfromasj er en skikkelig festdessert og passer godt på nyttårsaften. Den er enkel å lage og smaker godt. DersomFortsett å lese “Dronning Maudfromasj”
- Eple- og rabarbrapai med vaniljeisEple og rabarbrapai med vaniljeis, karamelliserte nøtter og urtesukker er en dessert som tar litt tid å tilberede, menFortsett å lese “Eple- og rabarbrapai med vaniljeis”
- Eplekake med rosin, kanel og mandlerEplene henger modne på trærne nå. Hva er vel bedre enn å hente inn noen og lage en deilig,Fortsett å lese “Eplekake med rosin, kanel og mandler”
- EplekompottEplekompott kan brukes til mange desserter, f.eks. med is, krem, i smuldrepai eller i lag med fromasj. Den smakerFortsett å lese “Eplekompott”
- EspressosirupEspressosirup passer til kaffeelskere, lunken eller kald som tilbehør til iskrem. Du behøver ganske lite til en porsjon, sidenFortsett å lese “Espressosirup”
- Færøysk eplekakeFærøysk eplekake smaker fantastisk godt. Det er ikke så vanlig med færøysk mat i Norge, men denne eplekaken kanFortsett å lese “Færøysk eplekake”
- Farget sukkerFarget sukker er dekorativt og enkelt å lage. Det er lekkert å dekorere glass og desserter med det ogFortsett å lese “Farget sukker”
- Flan de NaranjaFlan de Naranja er en spansk appelsin- og karamellpudding. Til forandring fra karamellpuddingen vi bruker i Norge, inneholder ikkeFortsett å lese “Flan de Naranja”
- Flan fra Sør- og Mellom-AmerikaFlan fra Sør- og Mellom-Amerika kan ligne på vår norske karamellpudding, men oppskriften er litt annerledes og den harFortsett å lese “Flan fra Sør- og Mellom-Amerika”
- FlødebollekageFlødebollekage eller kokosbollekake er en lettvinn og velsmakende dessert fra Danmark. Jeg har laget den som porsjonskaker, men duFortsett å lese “Flødebollekage”
- Franske makroner med kanelFranske makroner med kanel er helt fantastisk, synes jeg. De kan varieres i det uendelige og det er velFortsett å lese “Franske makroner med kanel”
- Franske makroner med lakris – uten fargestofferFranske makroner med lakris – uten fargestoffer smaker kjempegodt. Denne oppskriften gir ca. 40 makroner. Makronene: 160 g eggehviteFortsett å lese “Franske makroner med lakris – uten fargestoffer”
- Fresas con cremaFresas con crema eller jordbær med krem er en helt nydelig dessert og den er ikke vanskelig å lage.Fortsett å lese “Fresas con crema”
- Fruktdessert med vaniljekesam og hjemmelaget sjokoladeknekkFruktdessert med vaniljekesam og hjemmelaget sjokoladeknekk er praktisk når du skal ha gjester, siden den kan gjøres nesten klarFortsett å lese “Fruktdessert med vaniljekesam og hjemmelaget sjokoladeknekk”
- FruktsalatFruktsalat ser fristende ut og smaker deilig til dessert, både alene og sammen med is, vaniljesaus, krem og kesamFortsett å lese “Fruktsalat”
- Gadjar halwa – en deilig dessertGadjar halwa er en deilig dessert, laget av gulrot. Den er oprinnelig fra Persia, men har spredd seg overFortsett å lese “Gadjar halwa – en deilig dessert”
- GoroGoro er en av de aller eldste julekakene og en av de sju slagene det var vanlig å haFortsett å lese “Goro”
- Gresk yoghurtdessertGresk yoghurtdessert smaker friskt og godt i sommervarmen. Gresk yoghurt er verdensberømt og tykkere enn den norske yoghurten. ForskjellenFortsett å lese “Gresk yoghurtdessert”
- Grillet banan med smeltet sjokoladeGrillet banan med smeltet sjokolade og is er både godt og enkelt og når du først griller, er detFortsett å lese “Grillet banan med smeltet sjokolade”
- Gros eplekakeGros eplekake er en perfekt godbit, enten som dessert eller til kaffen. Du kan gjerne servere den med pisketFortsett å lese “Gros eplekake”
- Helt på bærtur i egen hageHelt på bærtur i egen hage er ikke så ille som det høres ut til. Vi er veldig heldigeFortsett å lese “Helt på bærtur i egen hage”
- Hjemmelaget saftisHjemmelaget saftis tilhører barndommens minner for mange av oss. Du får kjøpt former mange steder, både i litt størreFortsett å lese “Hjemmelaget saftis”
- Hjemmelaget vaniljeis med urtesukkerHjemmelaget vaniljeis med urtesukker er helt nydelig. Jeg husker godt den aller første gangen jeg lagde is. Det varFortsett å lese “Hjemmelaget vaniljeis med urtesukker”
- Hvit sjokoladeterrinHvit sjokoladeterrin kan minne om sjokoladepudding. Den er mektig, så en liten bit er nok per person. 200 gFortsett å lese “Hvit sjokoladeterrin”
- Islandsk kakeIslandsk kake smaker godt, både til kaffen og til dessert, gjerne med et glass dessertvin til. Bunn: 4 eggehviterFortsett å lese “Islandsk kake”
- Japansk sjokoladekakeJapansk sjokoladekake har kun tre ingredienser i tillegg til topping og har en overraskende, litt mousse-aktig konsistens. Den erFortsett å lese “Japansk sjokoladekake”
- JordbærcoulisJordbærcoulis er en deilig dessertsaus, som bl.a. passer til iskrem, riskrem, panna cotta, semule- og sagopudding. Til jordbærcoulis kanFortsett å lese “Jordbærcoulis”
- Juledessert med sirupssnipperJuledessert med sirupssnipper smaker godt og er en fin måte å bli kvitt litt av julekakene på. Jeg harFortsett å lese “Juledessert med sirupssnipper”
- KaramellbrowniesKaramellbrownies er veldig mektig, så jeg bruker den kun til dessert. Den smaker ekstra godt sammen med vaniljeis. Brownies: 275Fortsett å lese “Karamellbrownies”
- Karamelldrøm med popcornKaramelldrøm med popcorn er en nydelig dessert, som mannen min har funnet opp. Om du ikke vil lage egenFortsett å lese “Karamelldrøm med popcorn”
- KaramellsausKaramellsaus smaker godt på desserter, som f.eks. iskrem og flere typer kaker. Saltet i sausen er med på åFortsett å lese “Karamellsaus”
- Karamellsaus med peanøtterKaramellsaus med peanøtter smaker veldig godt til is og serveres varm. 1 ss sukker 4 ss brunt sukker 1 dlFortsett å lese “Karamellsaus med peanøtter”
- Karamellsaus med saltKaramellsaus med salt passer til is og flere andre desserter. Den er også deilig til f.eks. eplekake. Den smakerFortsett å lese “Karamellsaus med salt”
- Kladdkaka de luxeKladdkaka de luxe er en luksusutgave av den kjente, svenske kladdkaka. Den er super, både til kaffen og somFortsett å lese “Kladdkaka de luxe”
- Kokos- og mangopaiKokos- og mangopai er en perfekt avslutning på et måltid, med en paibunn laget av nøtter, en deilig kokoskremFortsett å lese “Kokos- og mangopai”
- KokosisKokosis er en av mine favoritter fra iskremverdenen. Den første kokosisoppskriften kom fra Australia, men den lages i deFortsett å lese “Kokosis”
- Kokosis med karamellsausKokosis med karamellsaus er en av mine favorittdesserter. Om du ikke får tak i pandanblad, kan du bruke enFortsett å lese “Kokosis med karamellsaus”
- Kokosis med vaniljeKokosis med vanilje smaker godt som dessert men kan gjerne serveres sammen med kake også. Kokosis er opprinnelig brittisk,Fortsett å lese “Kokosis med vanilje”
- KokospuddingKokospudding lages i mange land hvor de har kokospLmer Jeg elsker kokos og dette er derfor en av mineFortsett å lese “Kokospudding”
- Kokospudding med ananas i rom- og karamellsausKokospudding med ananas i rom- og karamellsaus er en nydelig dessert som er perfekt for oss som liker pinaFortsett å lese “Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus”
- Kokospudding med bringebærcoulisKokospudding med bringebærcoulis er en super dessert for kokoselskere og den friske bringebærcoulisen passer veldig godt til. Kokospuddingen: 4Fortsett å lese “Kokospudding med bringebærcoulis”
- KonfirmasjonskakeDa jeg skulle lage konfirmasjonskake til en konfirmant som ville ha burgunder tema, slo jeg raskt fra meg idéenFortsett å lese “Konfirmasjonskake”
- KryddersirupKryddersirup kan brukes i drinker, både med og uten alkohol og passer godt som saus over desserter. Oppskriften girFortsett å lese “Kryddersirup”
- LecheflanLecheflan er den filippinske versjonen av karamellpudding. Lecheflanen serveres med kandiserte kumquats. Denne oppskriften er passe til 8 personer.Fortsett å lese “Lecheflan”
- Lemon curd (sitronkrem)Lemon curd er en britisk sitronkrem, som smaker godt til f.eks. makroner, cupcakes, gjærbakst, kakefyll, vafler eller til iskrem.Fortsett å lese “Lemon curd (sitronkrem)”
- Lemon curd med friske bær og noe sprøttLemon curd med friske bær og noe sprøtt er en frisk og god dessert. Lemoncurd er en deilig engelskFortsett å lese “Lemon curd med friske bær og noe sprøtt”
- Lettvinn eplekakeLettvinn eplekake er helt super når du får overraskende besøk eller har dårlig tid og har lyst på noeFortsett å lese “Lettvinn eplekake”
- Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekremLettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem er en dessert de aller fleste vil like. Om du har lystFortsett å lese “Lettvinn eplekake i porsjonsformer med hjemmelagd vaniljekrem”
- Lettvinn iskrem med mandelsponLettvint iskrem med mandelspon er en oppskrift jeg fant i et matblad for mange år siden. Du bruker iskremmaskinFortsett å lese “Lettvinn iskrem med mandelspon”
- Lettvinn mangoisLettvinn mangoiskrem kan lages på to minutter. Det er kun innfrysningen som tar litt tid. Mangopuréen får du kjøptFortsett å lese “Lettvinn mangois”
- Likørbakte pærer med sjokoladesausLikørbakte pærer med sjokoladesaus er både lettvint og godt. Det smaker godt med pisket krem, eller iskrem til, omFortsett å lese “Likørbakte pærer med sjokoladesaus”
- LimoncellotiramisuLimoncellotiramisu er min absolutte favorittdessert fra Italia. Den er lett og luftig og har en nydelig smak av limoncello.Fortsett å lese “Limoncellotiramisu”
- Måkeskitt eller vepsebolMåkeskitt eller vepsebol er fine å lage hvis du har eggehviter til overs. Måkeskitt smaker godt til kaffen, menFortsett å lese “Måkeskitt eller vepsebol”
- Mammas shortbread med karamell og sjokoladeMammas shortbread med karamell og sjokolade er en deilig dessertkake fra Skottland. Bunnen: 160 g smør, temperert 70 gFortsett å lese “Mammas shortbread med karamell og sjokolade”
- Mandelkake med kaffekremMandelkake med kaffekrem er en litt voksen kake, som også passer som dessert. Bunn: 5 egg 4 dl melisFortsett å lese “Mandelkake med kaffekrem”
- Mandelkake med sjokolade- og espressokremMandelkake med sjokolade- og espressokrem er rask å lage og smaker veldig godt, både til kaffen og til dessert,Fortsett å lese “Mandelkake med sjokolade- og espressokrem”
- Mandelkjernepudding med rød sausMandelkjernepudding med rød saus er en av favorittene mine fra barndommen og jeg er fortsatt veldig glad i denneFortsett å lese “Mandelkjernepudding med rød saus”
- MargaritaiskakeMargaritaiskake er inspirert av den klassiske meksikanske cocktailen Margarita. Den er alkoholfri og smaker lett syrlig og litt søtt.Fortsett å lese “Margaritaiskake”
- MatchaterrinMatchaterrin er en slags pudding, med smak av grønn te. Den er enkel å lage og holder seg flereFortsett å lese “Matchaterrin”
- MazarinterteMazarinterte er lekkert og godt. De er velegnet til selskap, siden de kan bakes dagen i forveien og pyntesFortsett å lese “Mazarinterte”
- Minas cupcakes med blåbær og jordbærMinas cupcakes med blåbær og jordbær smaker friskt og deilig og passer like godt til dessert, som til kaffen.Fortsett å lese “Minas cupcakes med blåbær og jordbær”
- Minas cupcakes til baby shower, barnedåp eller navnefestMinas cupcakes til baby shower, barnedåp eller navnefest kan selvfølgelig brukes i en hvilken som helst anledning. De erFortsett å lese “Minas cupcakes til baby shower, barnedåp eller navnefest”
- Minas fantastiske eplepaiMinas fantastiske eplepai, både ser fantastisk og smaker også helt nydelig. 150 g smør 150 g sukker 1 eggFortsett å lese “Minas fantastiske eplepai”
- Minas glutenfrie eplepaiMinas glutenfrie eplepai både ser fantastisk ut og smaker godt, også for oss uten cøliaki. 150 g smør 150Fortsett å lese “Minas glutenfrie eplepai”
- Minas minisuksessterterMinas minisuksessterter er lekre og smaker nydelig. Det kan være koselig å servere i porsjonsformer, i stedet for åFortsett å lese “Minas minisuksessterter”
- Minas mormors sjokoladekakeMinas mormors sjokoladekake er nydelig med mørk sjokolade og nøtter. Du kan pynte den med det du ønsker, menFortsett å lese “Minas mormors sjokoladekake”
- Minas nydelige jordbærostekakeMinas nydelige jordbærostekake er en favoritt i vår familie. Den er lett og luftig og vi bruker den tilFortsett å lese “Minas nydelige jordbærostekake”
- Minas pistasjkakePistasjkake er en lekkerbisken for pistasjelskere og den kan med fordel lages dagen før den skal spises, for denFortsett å lese “Minas pistasjkake”
- Minas rabarbrapaiNår rabarbraen begynner å komme smaker det ekstra godt med en rabarbrapai. Denne er så lekker at det erFortsett å lese “Minas rabarbrapai”
- Minas suksessterteMinas suksessterte er lekkert pyntet, med roser som er satt på med sprøytepose i tillegg til sjokolade som erFortsett å lese “Minas suksessterte”
- Minas vaniljecupcakes med bringebær og blåbærCupkakes smaker godt, enten som kos til kaffen, eller som dessert, med is til. I denne oppskriften kan duFortsett å lese “Minas vaniljecupcakes med bringebær og blåbær”
- MuhalabiaMuhalabia er en melkepudding fra Midtøsten med smak av rosevann og pistasjnøtter. Den blir best med mandelmelk, men duFortsett å lese “Muhalabia”
- Munker med mammas frysetøyMunker med mammas frysetøy smaker godt, både som frokost, lunsj, dessert og som kveldskos. Stefaren min har vokst oppFortsett å lese “Munker med mammas frysetøy”
- Når man blir 54Jeg har i grunn ikke vært så opptatt av å feire bursdagen min de siste årene, men det sloFortsett å lese “Når man blir 54”
- New York CheesecakeNew York Cheesecake smaker friskt og nydelig. Jeg bruker den både som dessert og som friskt tilbehør til kaffen. Bunnen 170 gFortsett å lese “New York Cheesecake”
- Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommenNøtteterte er min barndoms favorittkake og den er godt dynket med konjakk, så det er vel litt spesielt forFortsett å lese “Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommen”
- Oppned eplekakeOppned eplekake er en saftig kake, som snus med bunnen opp etter steking, 175 g smør 200 g sukkerFortsett å lese “Oppned eplekake”
- Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoastOst med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast er en nydelig rett, som gjerne kan brukesFortsett å lese “Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast”
- Ost og kjeks med spennende tilbehørOst og kjeks kan være mye mer enn litt ost med druer til. Jeg synes det ofte er slikFortsett å lese “Ost og kjeks med spennende tilbehør”
- Oste- og pistasjdessert med italiensk kjeksOste- og pistasjdessert med italiensk kjeks er velegnet til selskap. Jeg synes den har en perfekt balanse mellom søttFortsett å lese “Oste- og pistasjdessert med italiensk kjeks”
- Ostekake med eple og rosinOstekake med eple og rosin passer godt til dessert. Det som er ekstra morsomt, er at honningen kommer fraFortsett å lese “Ostekake med eple og rosin”
- Ostekake med rom og rosinOstekake med rom og rosin er en ganske lettvint oppskrift jeg fant i et bilag til et ukeblad forFortsett å lese “Ostekake med rom og rosin”
- Ostekake med smak av julOstekake med smak av jul er litt jobb, men den er verdt jobben. Den smaker godt og om du erFortsett å lese “Ostekake med smak av jul”
- Ostekakedessert med syltetøyOstekakedessert med syltetøy er en lettvint og velsmakende dessert, som er enkel å servere til mange. Mesteparten kan lagesFortsett å lese “Ostekakedessert med syltetøy”
- Pære Belle-HélènePære Belle-Hélène (Poires Belle-Hélène) er en tradisjonsrik dessert med kokte pærer med varm sjokoladesaus og vaniljeis. 6 pærer 6Fortsett å lese “Pære Belle-Hélène”
- Pæredessert med pisang ambon og after eightPæredessert med pisang ambon og after eight er enkel å lage. Jeg fant oppskriften i en reklame for en matklubbFortsett å lese “Pæredessert med pisang ambon og after eight”
- PandanisPandanis er laget av pandanblader, som vokser sørøst i Asia . Smaken kan minne litt om vanilje og duFortsett å lese “Pandanis”
- Panna cotta med bringebærcoulisPanna cotta med bringebærcoulis er en perfekt dessert å servere til mange gjester. Pannacotta er italienernes svar på karamellpudding. DenneFortsett å lese “Panna cotta med bringebærcoulis”
- PannekakerPannekaker er en av barndommens middager. Vi spiste alltid pannekaker etter vi hadde spist tomatsuppe. 3 dl hvetemel 1/2Fortsett å lese “Pannekaker”
- Pannekaker med banan og isPannekaker med banan og is er en deilig dessert. Her har jeg servert dem med karamellisert popcorn, mandelflak ogFortsett å lese “Pannekaker med banan og is”
- Pannekaker med lun eplemos og isPannekaker med lun eplemos og is er en deilig dessert. Her har jeg servert dem med karamellisert popcorn, mandelflak,Fortsett å lese “Pannekaker med lun eplemos og is”
- Påskedessert for voksnePåskedessert for voksne er egentlig en overpyntet drink og den er virkelig ikke egnet for barn. 80 ml eggelikørFortsett å lese “Påskedessert for voksne”
- PåskepikekyssPåskepikekyss er lekker gulfarget marengs, som er fine å pynte kaker og desserter med, eller kose seg med somFortsett å lese “Påskepikekyss”
- PavlovaPavlova er en perfekt dessert å servere til mange. Denne oppskriften gir en stor pavlova eller flere små. JegFortsett å lese “Pavlova”
- Peach CobblerPeach Cobbler er en dessert fra USA, og en arv fra de britiske immigrantene på 1800-tallet. 10 halve fersken,Fortsett å lese “Peach Cobbler”
- Perfekt, hjemmelaget karamellpuddingKaramellpudding er en av mine favorittdesserter. Vi bruker den alltid på julaften og 1. juledag, men også til andreFortsett å lese “Perfekt, hjemmelaget karamellpudding”
- PikekyssPikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, påFortsett å lese “Pikekyss”
- Piña ColadadessertPiña Coladadessert er min favoritt fra Karibia. Om du liker Piña Colada er denne desserten perfekt for deg. DenFortsett å lese “Piña Coladadessert”
- PistasjisPistasjis er nok favorittisen min. Den er ekstra god når du har laget den selv 🤩 150 g pistasjkjernerFortsett å lese “Pistasjis”
- PlommeclafoutisPlommeclafoutis er den deilig fransk dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, eller fruktFortsett å lese “Plommeclafoutis”
- Rabarbrakake – en ganske perfekt enRabarbrakake blir ofte litt for syrlig, synes jeg, men i denne kaken synes jeg balansen mellom søtt og syrlig erFortsett å lese “Rabarbrakake – en ganske perfekt en”
- Ris à la MandeRis à la Mande er den danske broren til riskrem og den smaker mye bedre. Den har revet marsipanFortsett å lese “Ris à la Mande”
- Riskrem med jordbærsausRiskrem med jordbærsaus hører julen til for mange av oss. Jeg lager alltid mer risgrøt enn jeg trenger ogFortsett å lese “Riskrem med jordbærsaus”
- RislapperRislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smakerFortsett å lese “Rislapper”
- Rødgrøt med fløteRødgrøt med fløte er en ekte dansk sommerklassiker og det smaker kjempegodt med sommerens solmodne bær. Du kan mikse ogFortsett å lese “Rødgrøt med fløte”
- Romrosinis med karamelliserte mandelflak og masse annet godtRomrosinis var favorittisen min i barndommen og den smaker enda bedre nå når jeg lager den selv. Her har jegFortsett å lese “Romrosinis med karamelliserte mandelflak og masse annet godt”
- Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og bananRullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan er nok min favorittrullekake. Den kan serveres både som dessert og som en kakeFortsett å lese “Rullekake med hasselnøtter, sjokolade og banan”
- Salt karamellpanna cottaSalt karamellpanna cotta er en nydelig vri på den vanlige panna cottaen. Panna cotta er italiensk og betyr koktFortsett å lese “Salt karamellpanna cotta”
- SandkakerSandkakene hører julen til og er en av de sju slagene. De kan spises som de er, eller fyllesFortsett å lese “Sandkaker”
- SemulepuddingSemulepudding er en av mine dessertfavoritter fra barndommen. Vi fikk den med rød saus, men jeg ville aller helst spiseFortsett å lese “Semulepudding”
- Semulepudding med bringebærcoulisSemulepudding er en av barndommens yndlingsdesserter, for meg. Da jeg var barn, trengte egentlig ikke den røde sausen, somFortsett å lese “Semulepudding med bringebærcoulis”
- Sjokolade- og chilifondantSjokolade- og chilifondant er en litt “varmere” sjokoladefondant. Sjokoladefondant er en deilig, fransk dessert, som serveres varm. Den skalFortsett å lese “Sjokolade- og chilifondant”
- Sjokoladefondant med BaileysSjokoladefondant med Baileys er en mer voksen variant av sjokoladefondant. Jeg har laget sjokoladefondant mange ganger og synes detFortsett å lese “Sjokoladefondant med Baileys”
- Sjokoladekake med karamell og peanøtterSjokoladekake med karamell og peanøtter kan minne om snickers og jeg synes den passer både som dessert og tilFortsett å lese “Sjokoladekake med karamell og peanøtter”
- Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulisSjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis er supert å lage når rabarbraen og de norske jordbærene er på sittFortsett å lese “Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis”
- SjokoladelavakakeSjokoladelavakake eller chocolate lava cake er en liten sjokoladebombe av en dessert. Om du liker sjokoladefondant, vil du garntertFortsett å lese “Sjokoladelavakake”
- SjokolademartiniSjokolademartini ble laget i USA allerede i 1955. Jeg synes den er velegnet til dessert for voksne. 2 clFortsett å lese “Sjokolademartini”
- SjokolademousseSjokolademousse er en nydelig dessert og fin å servere i selskap, siden du kan lage den klar dagen iFortsett å lese “Sjokolademousse”
- Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyssSjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss smaker ekstra godt for alle sjokoladeelskere. Du kan bruke så mørk sjokolade duFortsett å lese “Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss”
- SjokoladepuddingSjokoladepudding er en barndomsfavoritt for de fleste. Hjemmelaget sjokoladepudding er enkelt å lage og så mye bedre enn ferdigkjøpt.Fortsett å lese “Sjokoladepudding”
- Sjokoladepudding med vaniljesausSjokoladepudding med vaniljesaus er vel kanskje yndlingsdesserten fra barndommen til de fleste. Den smaker aller best hjemmelaget og detFortsett å lese “Sjokoladepudding med vaniljesaus”
- Sjokoladepynt til kaker eller desserterSjokoladepynt ser mer avansert ut enn det er. Jeg pleier å lage opp litt, når jeg først er i gangFortsett å lese “Sjokoladepynt til kaker eller desserter”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SjokoladesausSjokoladesaus kan brukes til både desserter og kaker og den smaker godt, både lunken og kald. 3/4 dl fløteFortsett å lese “Sjokoladesaus”
- SjokoladeterrinSjokoladeterrin kan minne om sjokoladepudding. Den er mektig, så en liten bit er nok per person. 200 g kokesjokoladeFortsett å lese “Sjokoladeterrin”
- Sjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulisSjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulis er flott selskapsmat. Du finner oppskrift på mørkFortsett å lese “Sjokoladeterrin med mørk og hvit sjokolade med friske bær og jordbærcoulis”
- SkogsbærcoulisSkogsbærcoulis er enkelt å lage og holder seg flere dager i kjøleskapet. 400 g frosne skogsbær 100 g sukkerFortsett å lese “Skogsbærcoulis”
- Slutty BrowniesSlutty Brownies er en mektig dessertkake som passer ekstra godt sammen med vaniljeis. Brownielaget: 100 g smør 250 gFortsett å lese “Slutty Brownies”
- Smuldrepai (eller crumble om du vil)Smuldrepai eller crumble er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Det er dessuten veldig godt. DuFortsett å lese “Smuldrepai (eller crumble om du vil)”
- Smuldrepai med bær og pistasjSmuldrepai med bær og pistasj er både god og enkel å lage. Den kan også lages på grillen, menFortsett å lese “Smuldrepai med bær og pistasj”
- Smuldrepai med eple eller apple crumbleSmuldrepai eller apple crumble er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Det er dessuten veldig godt.Fortsett å lese “Smuldrepai med eple eller apple crumble”
- SnickersbrowniesSnickersbrownies er en kake jeg gjerne bruker som dessert. Den er svært mektig, og smaker helt nydelig. Om duFortsett å lese “Snickersbrownies”
- SolbærisSolbæris har lekker farge og en smak jeg har elsket siden jeg var liten. Nå har jeg endelig lagetFortsett å lese “Solbæris”
- SommerbærgeléSommerbærgelé er en perfekt sommerdessert. Lag din egen sommerbærgele, så får du den med akkurat de bærene du harFortsett å lese “Sommerbærgelé”
- Søtpotet- og marshmallowpaiSøtpotet- og marshmallowpai er en mektig dessertt, så en liten bit til hver er nok. Toppen blir deilig sprøFortsett å lese “Søtpotet- og marshmallowpai”
- Sticky pandanris med ananasSticky pandanris med ananas er en nydelig dessert fra Sørøst-Asia. Du får kjøpt ris som er egnet til stickyFortsett å lese “Sticky pandanris med ananas”
- Sticky pandanris med kokossausSticky pandanris med kokossaus er en av de beste dessertene jeg vet og jeg synes elementene i den harmonererFortsett å lese “Sticky pandanris med kokossaus”
- Sticky riceSticky rice brukes i mange retter i Sørøst Asia. Dette er grunnoppskriften. Det er viktig at du bruker egnetFortsett å lese “Sticky rice”
- Tilslørte bondepikerTilslørte bondepiker er en tradisjonsrik dessert og ble ofte servert hos mormoren min på søndager. Tilslørte bondepiker serveres iFortsett å lese “Tilslørte bondepiker”
- Tilslørte jordbærpiker med blåbærTilslørte jordbærpiker med blåbær er en deilig vri på tradisjonsdesserten tilslørte bondepiker. 200 g jordbær 50 g blåbær 1Fortsett å lese “Tilslørte jordbærpiker med blåbær”
- Tiramisu – en deilig italiensk dessertTiramisu er en deilig kake/dessert fra Italia. Tiramisu er enkel å lage og har en litt voksen smak, sidenFortsett å lese “Tiramisu – en deilig italiensk dessert”
- Torta BarozziTorta Barozzi (Barozzikake) er en kake med tradisjoner tilbake til 1886. Siden den originale oppskriften er strengt hemmelig ogFortsett å lese “Torta Barozzi”
- Tuvas lapperTuvas lapper er nydelige, spesielt når de er nystekte og fortsatt varme. Hun steker dem på takke, men omFortsett å lese “Tuvas lapper”
- TwixiskakeTwixiskake er ikke vanlig å få servert, men de fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den erFortsett å lese “Twixiskake”
- Vafler med is og bær til dessertVafler med is og bær til dessert passer utmerket til dessert og kan varieres etter smak og årstider. Vafler:Fortsett å lese “Vafler med is og bær til dessert”
- Vaniljefromasj med brente mandler og friske bærVaniljefromasj med brente mandler og friske bær er en av favorittdessertene mine og den passer godt til litt finereFortsett å lese “Vaniljefromasj med brente mandler og friske bær”
- Vaniljefromasj med eplekompott og sirupssnippVaniljefromasj med eplekompott og sirupssnipp er en super dessert med julekakerester. Jeg har brukt epler fra fruktfatet og knusteFortsett å lese “Vaniljefromasj med eplekompott og sirupssnipp”
- Vaniljeis med krokanVaniljeis med krokan er en kjent og kjær klassiker. En deilig variasjon er å servere vaniljeis med et dryssFortsett å lese “Vaniljeis med krokan”
- Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepyntVaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt er en nydelig dessert, som du enten kan lage helt fra bunnen, eller kjøpeFortsett å lese “Vaniljeis med pasjonsfruktsaus og sjokoladepynt”
- VaniljekremVaniljekrem er nydelig til både forskjellige desserter og kaker, f.eks. eplekake. Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem, somFortsett å lese “Vaniljekrem”
- VaniljesausVaniljesaus smaker godt som tilbehør til mye forskjellig, f.eks. sjokoladepudding, gele og eplekake. Hjemmelaget vaniljesaus smaker aller best ogFortsett å lese “Vaniljesaus”
- Verdens beste med peanøtterVerdens beste eller Kvæfjordkake er kjent for mange. Siden salt og søtt smaker godt sammen og har vi lagetFortsett å lese “Verdens beste med peanøtter”
- Yoghurtis med mango og pasjonsfrukt med salsaYoghurtis er lettvint, friskt og litt sunnere enn vanlig iskrem. Om du ikke liker smaken av denne yoghurten, kanFortsett å lese “Yoghurtis med mango og pasjonsfrukt med salsa”
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.