Her finner du matretter som er billige og smaker godt:
- Alt-i-en-form-fiskAlt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor ogFortsett å lese «Alt-i-en-form-fisk»
- AppelsindessertAppelsindessert er en enkel dessert som serveres i Nord-Afrika og kan gjerne serveres med en iskule, vaniljekesam eller litt krem. Oppskriften erFortsett å lese «Appelsindessert»
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er en fin måteFortsett å lese «Arme riddere»
- Asiatiske svinekoteletter med salatSvinekoteletter med asiatisk vri er smaksrikt, glasert og saftig og sammen med en frisk salat, smaker de nydelig. Koteletter: 2,5 dl bruntFortsett å lese «Asiatiske svinekoteletter med salat»
- BacalaoBacalao finnes i mange varianter i mange land i verden. I Portugal har de en bacalaooppskrift for hver dag i året. OppskriftenFortsett å lese «Bacalao»
- Baguettepizza – lettvint og godtBaguettepizza er en kjapp lunsj-, kvelds- eller middagsrett, som kan varieres i det uendelige og om nødvendig tilpasses hver enkelt av deFortsett å lese «Baguettepizza – lettvint og godt»
- Baguettepizza med kjøttsausBaguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smaker godt bådeFortsett å lese «Baguettepizza med kjøttsaus»
- BaguetterBaguetter smaker godt med pålegg i, men også som tilbehør til supper, salater og mye mer. Jeg oppdaget denne fantastiske oppskriften daFortsett å lese «Baguetter»
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selvBakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmør og brukeFortsett å lese «Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv»
- Blåskjell på italiensk visBlåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveres alene somFortsett å lese «Blåskjell på italiensk vis»
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål i buketter 1 litenFortsett å lese «Blomkål- og squashsuppe»
- Blomkålsalat med baconBlomkålsalat med bacon passer til forrett, som lunsj og som tilbehør til grillmat. Jeg har vært så heldig å få tak iFortsett å lese «Blomkålsalat med bacon»
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriften er passeFortsett å lese «Blomkålsuppe»
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt baconBlomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. Det er ingen grunnFortsett å lese «Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon»
- Bønnesuppe med maisBønnesuppe med mais er en varmende rett, som serveres i den østlige og sørlige delen av Afrika. 2 pk hvite økologiske bønnerFortsett å lese «Bønnesuppe med mais»
- Borsjtsj – rødbetsuppeBorsjtsj er en deilig rødbetesuppe, som passer godt en kald høst eller vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurtFortsett å lese «Borsjtsj – rødbetsuppe»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-talletBrennende kjærlighet er en rett fra 80-tallet, som jeg nesten hadde glemt. Jeg satt og kikket i gamle kokebøker og tenkte detFortsett å lese «Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-tallet»
- Brennsnute med vossakorvBrennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kald høst- ellerFortsett å lese «Brennsnute med vossakorv»
- BruschettaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje og balsamico. DetFortsett å lese «Bruschetta»
- BurgerbrødBurgerbrød er enkelt å lage selv og de smaker veldig godt. Denne oppskriften gir 16 fine og luftige burgerbrød. Jeg lager ofteFortsett å lese «Burgerbrød»
- Cacio e pepeCacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade i pepper. DenneFortsett å lese «Cacio e pepe»
- Calzone – innbakt pizzaCalzone er en italiensk innbakt pizza, som kan fylles med det meste. Denne har jeg fylt med italiensk kjøttsaus, men du kanFortsett å lese «Calzone – innbakt pizza»
- CannelloniCannelloni kan minne en del om lasagne, men man bruker de største pastarørene. Det smaker godt for både liten og stor. 4Fortsett å lese «Cannelloni»
- CouscoussalatCouscoussalat kan nytes alene, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Couscous: 2 dl couscous 3 dl vann 2Fortsett å lese «Couscoussalat»
- Deilig fisk i formI dag serverer jeg laks og grønnsaker i form. Det er enkelt, billig og ikke minst godt. Olje Valgfri fisk 2 gulrøtterFortsett å lese «Deilig fisk i form»
- Eggerøre – eggehakkEggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj, spekemat ogFortsett å lese «Eggerøre – eggehakk»
- EggesalatEggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen på jobben forFortsett å lese «Eggesalat»
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annen kraft også,Fortsett å lese «Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke»
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat.Fortsett å lese «Ertesuppe som mormor lagde den»
- FattoushFattoush (fattush, fatush, fattoosh, eller fattouche) er en salat som spises i mange av landene i Midtøsten. Fattoush kan spises alene, somFortsett å lese «Fattoush»
- Fiskeform med snøfrisk og erterDenne fiskeformen er en god hverdagsrett som smaker godt med båtpoteter til, men det går fint med kokte også. Denne oppskriften erFortsett å lese «Fiskeform med snøfrisk og erter»
- Fiskesuppe med fiskepuddingFiskesuppe med fiskepudding er en ganske billig rett. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denne suppa. FiskepuddingenFortsett å lese «Fiskesuppe med fiskepudding»
- Fried riceFried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. DuFortsett å lese «Fried rice»
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med en lang ogFortsett å lese «Frokostomelett»
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvparten at detFortsett å lese «Gazpacho»
- GazpachoGazpacho er en kald tomatsuppe, som smaker ekstra godt på varme sommerdager. Den lages mye i Spania og Portugal. Denne oppskriften erFortsett å lese «Gazpacho»
- Goen HogeyGoen Hogey er en deilig salat fra Bhutan, som passer veldig godt til grillet og stekt kjøtt. 1 agurk, kjernen skrapet vekkFortsett å lese «Goen Hogey»
- Gratinert «bakepotet»Gratinert «bakepotet» er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst til å venteFortsett å lese «Gratinert «bakepotet»»
- Gratinert bakepotetGratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg med 1/2 storFortsett å lese «Gratinert bakepotet»
- Gratinert hvitløksbrødGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvint og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerne bruke gårsdagensFortsett å lese «Gratinert hvitløksbrød»
- Gratinert løksuppeGratinert løksuppe er en av mine barndoms favorittretter og moren min lagde det ofte som lørdagskos. Jeg synes det fortsatt smaker nydelig ogFortsett å lese «Gratinert løksuppe»
- Gratinerte blåskjellGratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskos til 2Fortsett å lese «Gratinerte blåskjell»
- Gratinerte tortillachipsGratinerte tortillachips er enkelt å lage til mange, siden du brer tortillaene utover stekebrettet, legger fyllet oppa, ost på toppen og gratinererFortsett å lese «Gratinerte tortillachips»
- Grillet banan med smeltet sjokoladeGrillet banan med smeltet sjokolade og is er både godt og enkelt og når du først griller, er det lettvint å lageFortsett å lese «Grillet banan med smeltet sjokolade»
- Grønn ertesuppeGrønn ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. Jeg lager alltid en stor porsjon ogFortsett å lese «Grønn ertesuppe»
- Grovt grytebrødGrovt grytebrød er lettvint å lage, siden det ikke er noen elting, men det tar lang tid. Du setter deigen den første dagen ogFortsett å lese «Grovt grytebrød»
- HafalaabHafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tillegg til baconFortsett å lese «Hafalaab»
- Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkunPasta med kalkun er super restemat. Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til ha det deiligeFortsett å lese «Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun»
- HavregrøtHavregrøt er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Jeg vokste opp med brunost påFortsett å lese «Havregrøt»
- Hjemmelagd müsliHjemmelaget müsli kan tilpasses enhver smak og den kan bli sunnere enn ferdigkjøpt, siden du har kontroll på sukkermengden. Jeg slumper iFortsett å lese «Hjemmelagd müsli»
- Hjemmelaget rekesalatHjemmelaget rekesalat er perfekt å lage etter du har servert ferske reker. Jeg skreller dem med en gang vi har spist ogFortsett å lese «Hjemmelaget rekesalat»
- Hjemmelaget saftisHjemmelaget saftis tilhører barndommens minner for mange av oss. Du får kjøpt former mange steder, både i litt større matbutikker, som f.eks.Fortsett å lese «Hjemmelaget saftis»
- HønsefrikasséHønsefrikassé er en av mine barndoms favorittmiddager. Jeg lager det fortsatt av og til og synes det fremdeles smaker nydelig. Jeg lagerFortsett å lese «Hønsefrikassé»
- Hot tomatsuppeHot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketiden gjør tomateneFortsett å lese «Hot tomatsuppe»
- Hummus – lettvint og godtHummus er en deilig puré, som blir laget av kikerter. Den blir mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør tilFortsett å lese «Hummus – lettvint og godt»
- Hvit pizza med bacon og ananasHvit pizza med bacon og ananas er ikke så vanlig, men veldig godt. Jeg blir stadig mer glad i hvit pizza og harFortsett å lese «Hvit pizza med bacon og ananas»
- Hvordan friske opp en trøtt fiskepuddingFiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den tilFortsett å lese «Hvordan friske opp en trøtt fiskepudding»
- Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?Hvordan friske opp trøtte fiskeboller? Jeg kan nesten ikke tenke meg noe tristere enn fiskeboller, men vi har funnet flere løsninger påFortsett å lese «Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?»
- Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.Jajangmyeon er en rett som lages i Korea og Kina, men der kalles den Zha Jiang Mian. Det er vanlig å lageFortsett å lese «Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.»
- JuksesoddJuksesodd er en enkel hverdagsvariant av trøndersodd. Ekte sodd er festmat i Trøndelag og serveres tradisjonelt til alle livets store begivenheter. Sodd lagetFortsett å lese «Juksesodd»
- KachumbariKachumbari er en frisk salat, som brukes i Øst-Afrika. Kachumbari er et swahilsk ord, som er avledet fra det indiske ordet forFortsett å lese «Kachumbari»
- Kald urtesaus til fiskKald urtesaus til fisk smaker ekstra godt på varme sommerdager. 1 boks rømme Saften av 1/2 lime 1 neve finhakket mynte 2Fortsett å lese «Kald urtesaus til fisk»
- Karamellisert løkKaramellisert løk er godt til mange slags stekte og grillede kjøttretter og til pølser. 5 mellomstore løk 1 ts brunt sukker (omFortsett å lese «Karamellisert løk»
- Karrisuppe med svinekjøttKarrisuppe med svinekjøtt er en mettende suppe med nydelig smak av karri. Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden ogFortsett å lese «Karrisuppe med svinekjøtt»
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroumKhobz er et arabisk brød, som gjerne brukes som tilbehør til tagine. Kjært barn, har som kjent, mange navn og dette brødetFortsett å lese «Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum»
- Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe) lages av saue- eller lammekjøtt i tillegg til rotgrønnsaker. Suppeurter kjøpes i alle dagligvarebutikker på Island, men er ikkeFortsett å lese «Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)»
- KoklemosKoklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter,Fortsett å lese «Koklemos»
- Koklemos av elg – kjapt og enkeltKoklemos av elg er kjapt og enkelt. Koklemos er en av middagene fra barndommen min. Ligner litt på lapskaus, men ikke helt.Fortsett å lese «Koklemos av elg – kjapt og enkelt»
- Koteletter i fatKoteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, sidenFortsett å lese «Koteletter i fat»
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er så enkelt åFortsett å lese «Kremet blomkålsuppe med bacon»
- Kremet pastasalatKremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. Oppskriften er passeFortsett å lese «Kremet pastasalat»
- Kveldskos med soppstuingKveldskos med soppstuing er en brødskive, ristet som en bruschetta, med en slags soppstuing på. Den passer også godt som en lunsjrettFortsett å lese «Kveldskos med soppstuing»
- Lasagne – litt juks men hjemmelagetLasagne – litt juks men hjemmelaget er nesten som å trylle. Den blir billigere, sunnere og du merker ikke grønnsakene. Jeg jukserFortsett å lese «Lasagne – litt juks men hjemmelaget»
- Lasagnen til mannenLasagnen til mannen i huset er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Vi er glade i lasagne hos oss og vi harFortsett å lese «Lasagnen til mannen»
- Lettvinn pitalunsjDette er en lettvinn og veldig velsmakende lunsj- eller kveldsrett. Stek pitabrødet som det står på pakken (eller lag dine egne). SkjærFortsett å lese «Lettvinn pitalunsj»
- LinsesuppeLinsesuppe er deilig som forrett eller som lunsj, med godt brød til, men den er også super å helle på termos ogFortsett å lese «Linsesuppe»
- Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsausLoffepizza – ostesmørbrød eller toast med kjøttsaus er perfekt om du har litt loff og noen rester. Den er også super ogFortsett å lese «Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsaus»
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du enten bake selv,Fortsett å lese «Løksuppe med focaccia»
- Luftig og kjempegod loffLuftig og kjempegod loff er lett å lage og kan gjerne fryses ned og tas opp senere. 125 g smør 6 dlFortsett å lese «Luftig og kjempegod loff»
- Makrell i tomat – hjemmelagetNår vi har makrell igjen etter middagen, enten stekt eller grillet, lager jeg makrell i tomat og det er veldig populært iFortsett å lese «Makrell i tomat – hjemmelaget»
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tillegg er denFortsett å lese «Mammas minestronesuppe»
- MatmuffinsMatmuffins er deilige, saftige inni og sprø utenpå. og i tillegg metter de godt. 2 egg 150 g cottage cheese 100 gFortsett å lese «Matmuffins»
- Million Dollar SpaghettiMillion Dollar Spaghetti er en deilig variant av spagetti, som ligner lasagne. Det er lurt å la kjøttsausen koke lenge, for daFortsett å lese «Million Dollar Spaghetti»
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så det smaker deiligFortsett å lese «Minas gulrotsuppe»
- Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaftenKlokken tolv på både julaften og nyttårsaften har familien vår spist mølje i mange generasjoner. Vi koker kraften på ribba og f.eks.Fortsett å lese «Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaften»
- Møljebrød – flatbrødMøljebrød – flatbrød smaker godt, ikke bare til mølje, men også til suppe, lapsaus etc. Oppskriften gir 60 brød 2,5 kg hvetemelFortsett å lese «Møljebrød – flatbrød»
- Mormors fiskegrateng med revne gulrøtterMormor lagde verdens beste fiskegrateng, eller fiskekretteng, som hun sa og det var ikke noe juks med makaroni. Hun serverte den alltidFortsett å lese «Mormors fiskegrateng med revne gulrøtter»
- Mormors veldig lettvinne og billige pastarettMormors veldig lettvinne og billige pastarett er ikke fantastisk, men den er virkelig en av mine barndoms store favoritter. Mormor lagde heleFortsett å lese «Mormors veldig lettvinne og billige pastarett»
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt i panne pleierFortsett å lese «Morrapytt»
- Moules fritesMoules frites, som er blåskjell, pommes frites og aioli, er Belgias nasjonalrett. Jeg tenkte at i dag, måtte være den perfekte dagen, forFortsett å lese «Moules frites»
- Nanbrød med hvitløk – knallgodeNanbrød med hvitløk er nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød med enFortsett å lese «Nanbrød med hvitløk – knallgode»
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø) er det vanligste nanbrødet. Det er en naturlig del av den indiske maten, men de er også populære iFortsett å lese «Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)»
- Omelett med pepper JackostPepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. Omelett med pepperFortsett å lese «Omelett med pepper Jackost»
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av et tapasmåltid. 4Fortsett å lese «Omelett med ramsløkpølse»
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer. 1 løk,Fortsett å lese «Omelett med spekeskinke, sopp og ost»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløkOstesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløk selv, ellerFortsett å lese «Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk»
- Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-sausOstesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus eller toast er en enkel og god lunsj, kveldsrett eller lettvint middag i full fart. Jeg likerFortsett å lese «Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus»
- OstesuffléOstesufflé er noe av det beste jeg kunne få i barndommen og jeg må vel si at jeg fremdeles synes det erFortsett å lese «Ostesufflé»
- Pad krapow gaiPad krapow gai er en av de beste thailandske rettene sønnen min kan servere meg. Det fine med den er at denFortsett å lese «Pad krapow gai»
- PannekakerPannekaker er en av barndommens middager. Vi spiste alltid pannekaker etter vi hadde spist tomatsuppe. 3 dl hvetemel 1/2 ts salt 5Fortsett å lese «Pannekaker»
- Pasta bolognese med ribberesterPasta bolognese med ribberester er en fin måte å bruke mat etter julefeiringen på. Hemmeligheten bak en god bolognese er den langeFortsett å lese «Pasta bolognese med ribberester»
- Pasta carbonara med salamiPasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara. 2 eggeplommer 3 dl fløte 40 g reven parmesan 1Fortsett å lese «Pasta carbonara med salami»
- Pasta med baconPasta med bacon og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende. Denne oppskriften kan også lages medFortsett å lese «Pasta med bacon»
- Pasta med italiensk salami og fløtesausPasta med italiensk salami og fløtesaus er en kjapp og lettlaget rett. Vi er veldig glade i italiensk mat og vin hos ossFortsett å lese «Pasta med italiensk salami og fløtesaus»
- Pasta med kalkun og tomaterPasta med kalkun og tomater er nydelig restemat. Denne oppskriften kan også lages med kylling og er passe til 4 personer. 400Fortsett å lese «Pasta med kalkun og tomater»
- Pasta med kjøttboller fra Lady og LandstrykerenPasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren er vel et av de mest legendariske måltidene i verden. Pasta med kjøttboller er ikkeFortsett å lese «Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren»
- Pasta med salami og tomaterPasta med salami og tomater er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende, sunt og rimelig. Denne oppskriften kanFortsett å lese «Pasta med salami og tomater»
- PastagratengPastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer tilFortsett å lese «Pastagrateng»
- Patatas bravasPatatas bravas er en deilig spansk potetrett, som egner seg både som en del av et tapasmåltid og som tilbehør til kjøttretter,Fortsett å lese «Patatas bravas»
- PikekyssPikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, på lav temperatur. PikekyssFortsett å lese «Pikekyss»
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladiPita er et flatt brød, som brukes mye i Midtøsten og landene i den østlige delen av Middelhavet. Det kalles pitta ellerFortsett å lese «Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi»
- PizzaPizza var noe de bare spiste i Italia, da jeg var liten. Jeg var i den eneste familien jeg visste om, somFortsett å lese «Pizza»
- Pizza med salamiDenne italienske pizzaen har enkle, rene smaker, som de fleste kan like. Salamien og basilikumen legges på etter steking. Pizzabunnen kan medFortsett å lese «Pizza med salami»
- Pizza med skinke og ananasPizza med skinke og ananas har vel blitt en klassiker. Jeg synes ananas smaker friskt og god på pizza og balanserer salte smakerFortsett å lese «Pizza med skinke og ananas»
- Pizza twistersPizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kalde og erFortsett å lese «Pizza twisters»
- PizzabollerPizzaboller er veldig kjekk turmat, lunsj og passer godt i barnebursdag. De smaker godt både varme og kalde. Deigen: 550 g mel,Fortsett å lese «Pizzaboller»
- Pizzabunn550 g mel, helst tipo 00 1 ts salt 1/2 pk pizzagjær 1 ss honning 1 ss olivenolje Ca. 3 dl kaldtFortsett å lese «Pizzabunn»
- PizzasnurrerPizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Bunnen: 6 dlFortsett å lese «Pizzasnurrer»
- Plukkfisk – plokkfiskurPlukkfisk – plokkfiskur er tradisjonsmat i Norge og på Island, det smaker godt og er en fin måte å bruke opp fiskeresterFortsett å lese «Plukkfisk – plokkfiskur»
- Pølsefest med spagettiPølsefest med spagetti er perfekt til barnebursdag, eller om du bare har lyst til å gjøre noe gøy med barna eller barnebarna? PrøvFortsett å lese «Pølsefest med spagetti»
- Pommes fritesPommes frites kan kjøpes ferdig i frysedisken, men ikke noe kan måle seg med hjemmelaget og det tar ikke lang tid. OmFortsett å lese «Pommes frites»
- Pommes noisettesPommes noisettes er en slags potetmos, rullet i strøkavring og fritert. Du får kjøpt noen i frysedisken, men hjemmelaget smaker veldig myeFortsett å lese «Pommes noisettes»
- Potet- og purresuppePotet- og purresuppe smaker mye bedre enn man skulle tro. Den er også svært mettende og passer bra å servere til sultneFortsett å lese «Potet- og purresuppe»
- Potetklubb med duppePotetklubb var noe av det beste jeg visste som barn. Jeg har vokst opp med mormors nydelige potetklubb. Etter jeg ble voksen,Fortsett å lese «Potetklubb med duppe»
- PotetmosfiskPotetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lett å like.Fortsett å lese «Potetmosfisk»
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løk 2-3 råFortsett å lese «Potetomelett eller tortilla»
- PotetsalatPotetsalat en en av de ferdigrettene jeg synes smaker mest syntetisk. Det er enkelt å lage selv. Du lager rømmeblandingen mens poteteneFortsett å lese «Potetsalat»
- Potetsalat med middelhavssmakPotetsalat med middelhavssmak smaker godt til f.eks. grillmat, spekemat og stekte kjøttretter. Hvorfor ikke prøve denne varianten, med smak av middelhavet? 1 kgFortsett å lese «Potetsalat med middelhavssmak»
- PotetsticksPotetsticks er sprøtt og smaker akkurat det du vil. Du kan krydre den så den passer til et hvilket som helst måltid. JegFortsett å lese «Potetsticks»
- PotetvaflerPotetvafler er lettvint og mettende. Prøv dem til lunsj eller kveldsmat. 4 egg 4 dl melk 3 dl hvetemel 1 dl potetmelFortsett å lese «Potetvafler»
- Råstekte poteterRåstekte poteter smaker godt til de fleste kjøtt- og fiskeretter. De kan også brukes som en del av et tapasmåltid, sammen f.eks.Fortsett å lese «Råstekte poteter»
- Restemat «pytt i panne»Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspiste sønner. JegFortsett å lese «Restemat «pytt i panne»»
- Rester med asiatisk vriRester med asiatisk vri kan lages med kjøttrester av alle slag. Jeg har brukt kalvesnitsel, men du kan bruke ribberester, kalkunrester ellerFortsett å lese «Rester med asiatisk vri»
- RislapperRislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godt også. 400Fortsett å lese «Rislapper»
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godt brød til.Fortsett å lese «Risonisalat»
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig. Du kanFortsett å lese «Risotto»
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også som tilbehør tilFortsett å lese «Rødkålsalat fra Korea»
- RømmegrøtRømmegrøt er en av de virkelig gamle tradisjonsrettene i Norge. Du får kjøpt ferdig, som bare varmes opp, men det er detFortsett å lese «Rømmegrøt»
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lage selv. BilligereFortsett å lese «Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig»
- Røsti med beterRøsti er en deilig potetvariant fra Sveits. De lager den også i Luksembourgh, men de kaller det gromlerekichelcher. Røsti smaker godt tilFortsett å lese «Røsti med beter»
- Saftig hverdagsbrødSaftig hverdagsbrød er supert å lage, dele i to, legge i fryseren og ta opp etter hvert som de skal spises. DenFortsett å lese «Saftig hverdagsbrød»
- Saftig og sprøtt valnøttbrødValnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brød med knasende sprø skorpe. Jeg bruker det som tilbehør til f.eks. supper og lager detFortsett å lese «Saftig og sprøtt valnøttbrød»
- Salat fra MyanmarSalat fra Myanmar er både spennende og sunt. Den tar inn elementer fra flere av landene rundt seg. Dette er en avFortsett å lese «Salat fra Myanmar»
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller som tilbehør tilFortsett å lese «Salat med appelsin og karridressing»
- Saus med masse estragonSaus med masse estragon er perfekt tilbehør til både kylling og biff. Den er enkel og rask å lage også. 3 storeFortsett å lese «Saus med masse estragon»
- Seibiff med løkSeibiff med løk er en av de gamle, norske tradisjonsrettene og du finner den i frysedisken. En liten hemmelighet, er at denFortsett å lese «Seibiff med løk»
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut, samtidig somFortsett å lese «Sellerirotsuppe»
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel. Retten erFortsett å lese «Shakshouka»
- SildesalatSildesalat er enkelt å lage selv og det smaker mye bedre enn den du får kjøpt ferdig. Sildesalat smaker nydelig på brødskivaFortsett å lese «Sildesalat»
- Sloppy JoeSloppy Joe er en rett fra USA, som er enkel og kjapp å lage. Den er ikke min favoritt, men kan væreFortsett å lese «Sloppy Joe»
- Småsinte ovnspoteterSmåsinte ovnspoteter smaker godt til blandt annet biff, burger eller som del av et tapasmåltid. Skrell poteter og del dem i fingertykkeFortsett å lese «Småsinte ovnspoteter»
- Smørdampede rotstrimlerSmørdampede rotstrimler passer til både kjøtt- og fiskeretter. Rotstrimler fås kjøpt ferdig i poser, men du kan også skrelle og strimle selv.Fortsett å lese «Smørdampede rotstrimler»
- Šopska salatŠopska salat er en nydelig salat, som serveres i Bulgaria, Tyrkia, Kaukasus, Russland og Balkan. De bruker en geitost som heter sirene,Fortsett å lese «Šopska salat»
- SøtpotetmosSøtpotetmos smaker helt nydelig og kan brukes til de samme rettene du vil bruke vanlig potetmos til. 4 søtpoteter 1 god klattFortsett å lese «Søtpotetmos»
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2 finhakkede løkFortsett å lese «Søtpotetsuppe med smak av Thailand»
- Spagetti bologneseSpagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren min i barndommen,Fortsett å lese «Spagetti bolognese»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- eller kveldsrett. 2Fortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- Spekemat med hjemmelagd potetsalatSpekemat med hjemmelagd potetsalat er deilig sommermat. I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager salat, med ingredienser fraFortsett å lese «Spekemat med hjemmelagd potetsalat»
- SpinatsuppeSpinatsuppe er en tradisjonsrik suppe over store deler av verden. Det vanligste tilbehøret er kokt egg, som deles i to og leggesFortsett å lese «Spinatsuppe»
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passe til 4Fortsett å lese «Squashsuppe»
- SteinsopprisottoSteinsopprisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 1 finhakket løk 1/2Fortsett å lese «Steinsopprisotto»
- Stekte, strimlede rotgrønnsakerStekte, strimlede rotgrønnsaker passer til både fisk og kjøttretter. Det har blitt ekstra lettvint å lage, siden du går kjøpt ferdige pakkerFortsett å lese «Stekte, strimlede rotgrønnsaker»
- Stuing av rotgrønnsakerGrønnsakstuing smaker nydelig til både kjøtt- og fiskeretter. Her har jeg laget en variant av rotgrønnsaker. 1 gulrot 1 nepe 1/4 sellerirot 1Fortsett å lese «Stuing av rotgrønnsaker»
- SuppelapskausSuppelapskaus er en høst- og vinterrettene fra barndommen min. Det er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn,Fortsett å lese «Suppelapskaus»
- Svinekoteletter med potetmos og eplesausSvinekoteletter med potetmos og eplesaus er en harmonisk blanding av smaker. Jeg har servert rosenkål til, men du kan bruke andre grønnsaker,Fortsett å lese «Svinekoteletter med potetmos og eplesaus»
- Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variantTartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant passer til mye, som f.eks. fish n’ chips, roastbiff, cabaret, fiskepinner ogFortsett å lese «Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant»
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var en vanlig rettFortsett å lese «Terteskjell»
- Toast – ostesmørbrødToast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store deler av denFortsett å lese «Toast – ostesmørbrød»
- TomatsalsaTomatsalsa som er hjemmelaget blir mye bedre og friskere enn ferdigkjøpt på glass. Vi liker denne enkle varianten, som er passe tilFortsett å lese «Tomatsalsa»
- Tomatsalsa – min aller besteTomatsalsa er en deilig, tomatbasert saus, som serveres kald, til mange retter i Sør- og Mellom-Amerika. Den passer selvfølgelig til tex-mex mat,Fortsett å lese «Tomatsalsa – min aller beste»
- Tomatsalsa med chiliTomatsalsa med chili smaker godt og kan lages klar i forveien, om du skal ha gjester. Den er et friskt innslag tilFortsett å lese «Tomatsalsa med chili»
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1 finhakket løkFortsett å lese «Tomatsuppe med bacon»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, men med enFortsett å lese «Tomatsuppe med egg»
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fra østlige ogFortsett å lese «Tyrkisk pastasalat»
- Tyttebærrømme – godt til spekemat og viltTyttebærrømme er enkelt å lage og smaker nydelig til spekemat og vilt. Jeg anbefaler virkelig denne enkle oppskriften til neste spekematmåltid. Rør sammen 1/2Fortsett å lese «Tyttebærrømme – godt til spekemat og vilt»
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon. Västerbottenpai medFortsett å lese «Västerbottenpai med bacon, purre og løk»
- Wallenbergare med ertepuré og båtpoteterWallenbergare med ertepuré og båtpoteter er en svensk tradisjonsrett som kommer fra restaurant Cecil i Stockholm. Den lages opprinnelig med kalvekjøtt, menFortsett å lese «Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter»
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.